Psiholog: Google ar manipula rezultatele căutărilor, favorizând-o pe Hillary Clinton

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 14 septembrie 2016 110 afişări

Psiholog: Google ar manipula rezultatele căutărilor, favorizând-o pe Hillary Clinton

Un psiholog din Statele Unite a lansat, recent, o ipoteză cel puţin bizară: el susţine că motorul de căutare Google manipulează rezultatele, ajutând-o astfel pe Hillary Clinton, candidat democrat la preşedinţia americană.

Robert Epstein estimează că rezultatele căutărilor pe Google ar putea influenţa chiar şi 3 milioane de voturi până la alegerile din noiembrie. El a explicat toată teoria într-un clip devenit viral în mai puţin de 24 de ore, potrivit celor de la Daily Mail.

Astfel, folosind pe Google termenii "hillary clinton is", Epstein şi colegii săi au obţinut numai completări pozitive - grozavă, extraordinară etc. Folosind aceiaşi termeni pe site-urile Yahoo şi Bing, ei au obţinut continuări mixte, atât pozitive cât şi negative. Schimbând termenii în "Donald Trump is", Google a început să sugereze căutări predominant negative.

Răspunsul celor de la Google a fost că sistemul folosit presupune, în majoritatea cazurilor, eliminarea rezultatelor negative.

Candidatul republican a sugerat la începutul lunii august că se teme că alegerile prezidenţiale "vor fi fraudate," o afirmaţie fără precedent în istoria recentă din partea unui candidat la preşedenţia Statelor Unite, scrie The Associated Press.

 "Trebuie să fiu cinstit, mă tem că alegerile vor fi fraudate," a declarat candidatul republican cu ocazia unui miting electoral care a avut loc luni la Columbus, Ohio. Trump a mai adăugat că a auzit "din ce în ce mai des" faptul că alegerile de anul acesta ar putea să nu fie echitabile, însă nu a oferit mai multe detalii.

Anterior, Trump a sugerat că alegerile primare din Partidul Democrat au fost aranjate pentru ca Hillary Clinton să-l învingă pe Bernie Sanders. În sprijinul afirmaţiilor sale, Trump a făcut referire la mesajele electronice ale liderilor democraţi care indicau o preferinţă a acestora pentru Clinton. Totuşi, Hillary Clinton a primit cu 3,7 milioane de voturi mai mult decât Sanders la nivel naţional.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.