Provocare lansată de Starbucks. Cum poţi primi o suma foarte mare de bani dacă îi ajuţi să rezolve o problema foarte importantă pentru ei

Autor: Andra Stroe Postat la 22 martie 2018 2644 afişări

Starbucks lansează o provocare care cu siguranţă va atrage atenţia multora. Ce trebuie să faci pentru a primi suma uriaşă de zece milioane de dolari ?

Provocare lansată de Starbucks. Cum poţi primi o suma foarte mare de bani dacă îi ajuţi să rezolve o problema foarte importantă pentru ei

Compania este dispusă să ofere o sumă uriaşă – zece milioane de dolari, celui sau celei care va reuşi să deseneze sau să proiecteze un model de recipient de cafea mai uşor de reciclat. Asta pe fondul parteneriatului pe care l-au încheiat cu Closed Loop Partners, un investitor focusat pe activităţi de reciclare.

În prezent, recipientele de cafea folosite de companie sunt făcute din carton, şi au un capac subţire de plastic, pentru a împiedica vărsarea cafelei, dar care face paharul foarte dificil de reciclat.  Este nevoie de 20 de ani pentru a se descopune un capac de plastic folosit la cupele Starbucks.

În 2008, compania şi-a stabilit câteva obiective foarte clare pentru a reduce poluarea. Astfel, în 2010, şi-a luat angajamentul ca până în 2015, cupele sale să fie 100% reciclabile, însă nu au reuşit să îşi respecte promisiunea. Recipientul actual se fabrică cu doar 10% fibre reciclate. Starbucks a declarat că va efectua şi cel de-al 13-lea test intern pe o ceaşcă de cafea realizată din plante, pentru a vedea dacă poate fi împiedicată scurgerea lichidelor fierbinţi. De curând, compania şi-a reînnoit promisiunea, şi şi-a asumat ca până în 2020 să înlocuiască cupele actuale cu unele din hârtie reciclabilă.

McDonald's este o altă companie internaţională care a declarant la începutul acestui an că va înlocui toate ambalajele cu unele din materiale regenerabile sau reciclabile, până în 2025.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.