PROTESTE privind modificările la Legile justiţiei au loc în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară - FOTO, VIDEO

Autor: Oana Despa Postat la 05 noiembrie 2017 94 afişări  

Proteste privind modificările la Legile justiţiei au loc, duminica seara, în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară. În Piaţa Victoriei din Capitală, manifestanţii s-au adunat în jurul orei 18.00, urmând ca de la ora 19.00 să plece în marş spre Parlament.

PROTESTE privind modificările la Legile justiţiei au loc în...

VEZI MAI JOS GALERIILE FOTO

Proteste faţă de schimbarea legilor justiţiei şi la Sibiu, Timişoara şi Iaşi

Proteste faţă de schimbarea legilor justiţiei au loc, duminică seara, şi la Sibiu, Timişoara şi Iaşi. La Sibiu, participanţii ocupă o parte a drumului naţional 1, la Iaşi protestatarii cer alegeri anticipate, iar la Cluj traficul în centru este paralizat, transmit corespondenţii MEDIAFAX.

Sibiu

La Sibiu, peste 1.500 de oameni s-au adunat în Piaţa Mare şi au pornit într-un marş. Oamenii au steaguri şi vuvuzele şi strigă ”Toate partidele aceeaşi mizerie”.

De asemenea, protestatarii din Sibiu mai strigă ”În democraţie hoţii stau la puşcărie”, ”DNA să vină să vă ia” sau ”Guvernaţi fără să furaţi”. Participanţii ocupă practic drumul naţional 1 care traversează Sibiul, pe sensul spre Vâlcea.

Iaşi 

În Piaţa Unirii din Iaşi s-au adunat până la această oră peste 500 de persoane, dar oamenii continuă să sosească la protest. Ei scandează ”Bucureşti, nu ceda, Iaşul e de partea ta”, ”Vrem anticipate”, ”Iaşul nu se lasă, a ieşit din casă”, ”Hoţii sunt la guvernare, fiţi atenţi la buzunare” şi ”Jos Guvernul hoţoman, fabricat în Teleorman”.

La cinci sute de metri de Piaţa Unirii Tudor Chirilă are un concert, cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la înfiinţarea Casei de Cultură a Studenţilor, după care se va alătura oamenilor nemulţumiţi de schimbarea legilor justiţiei.

Pe platoul din faţa Operei din Timişoara s-au strâns aproximativ 2.000 de persoane, potrivit reprezentanţilor ”Timişoara Civică”, sloganul lor fiind ”Nu vrem să fim o naţie de hoţi".

Cluj-Napoca 

Între timp la Cluj-Napoca s-au strâns peste 5.000 de persoane, care au pornit într-un marş. Ei scandează "Justiţie nu corupţie", "DNA să vină să vă ia", "Rezistăm nu plecăm", "Hoţii", "Tudorel demisia" şi au pancarte pe care scrie "Toderaş, slugă la puşcăriaşi", "PSD ciuma roşie", "Suntem cu ochii pe voi". Protestatarii au blocat complet traficul rutier în centrul oraşului.

Printre participanţi se numără deputatul USR Cluj Emanuel Ungureanu şi fostul senator UDMR Eckstein Kovacs Peter.

Galaţi 

La Galaţi sunt peste 300 de oameni în stradă, care au blocat parţial un drum, iar la Constanţa s-au adunat aproximativ o sută de oameni care strigă ”Dragnea eşti un infractor” şi ”Nu vrem să fim o naţie de hoţi”.

UPDATE ora 19:00 - Protestatarii din Piaţa Victoriei au plecat în marş către Palatul Parlamentului. Câteva mii de persoane s-au strâns să protesteze împotriva schimbărilor din Justiţie

Câteva mii de persoane s-au strâns, duminică seară, în Piaţa Victoriei din Capitală şi au plecat apoi în marş către Palatul Parlamentului, aceştia manifestând faţă de modificările aduse proiectului legilor justiţiei.

Protestatarii scandează ”Justiţie, nu corupţie”, ”PSD, ciuma roşie", Nu vrem să fim o naţie de hoţi” sau ”Jos Guvernul”.

"Am obosit şi ne-am săturat de aceşti oameni. Vă spun sincer că nu îmi vine să cred că trebuie iar să ieşim în stradă ca să îi facem sa înţeleagă că fac numai prostii. Dacă nu au reuşit cu OUG 13, acum încearcă cu legile justiţiei, în speranţa că îşi vor putea scăpa pielea de puşcărie. Vor fi din nou proteste mari pentru că nu este posibil să îţi baţi joc de ţară şi să salţi corupţia la grad de virtute. Asa cum părinţii noştri au ieşit în stradă pentru noi, noi vom lupta pentru copiii noştri", a declarat, pentru MEDIAFAX, Ioana, în vârstă de 32 de ani.

"Am ieşit în stradă atât împotriva legilor justiţiei, cât şi împotriva transferului de contribuţii. Ei nu au bani cu care să acopere promisiunile pe care le-au făcut în campanie şi acum vor să stoarcă bani tot de la noi. Salariile noastre vor ajunge o mizerie. Îşi bat joc de noi, de copiii noştri, de toată lumea. Am ajuns să cred că este mai rău decât pe vremea lui Băsescu. Este incredibil ce vremuri trăim", a spus, pentru MEDIAFAX, Traian, în vârstă de 40 de ani.

Pentru câteva zeci de minute, circulaţia a fost parţial blocată pe Şoseaua Kiseleff, dar şi pe mai multe benzi care fac legătura între sediul Execuivului şi Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa.

UPDATE ora 18:53 Sute de persoane la protestul împotriva modificărilor legilor justiţiei, în marile oraşe din ţară

Sute de persoane participă în marile oraşe din ţară la protestul împotriva modificărilor legilor justiţiei. La Cluj sunt peste o mie de persoane, unele având steaguri ale UE şi ale Cataloniei şi scandând "Înger, îngeraşul meu, scapă-ne de PSD".

Cluj-Napoca

Protestul din Cluj-Napoca a început la ora 18.00 în Piaţa Unirii, unde în câteva minute s-au strâns peste o mie de persoane.

Acestea au tricolorul, steaguri ale UE şi ale Cataloniei şi scandează ”O dorinţă sinceră, România liberă”, ”Uniţi salvăm toată România” şi "Înger, îngeraşul meu, scapă-ne de PSD".

La protest s-au împărţit fluturaşi în care sunt înşirate "50 de măgării făcute de PSD-ALDE în 10 luni".

Braşov

În faţa Prefecturii din Braşov s-au adunat peste cinci sute de persoane pentru a protesta împotriva modificărilor legilor justiţiei. Oamenii au steaguri şi strigă ”Hoţii!”, ”ALDE şi PSD, aceeaşi mizerie” sau ”Somnul naţiunii naşte monştri!”. Manifestanţii au venit cu vuvuzele şi se manifestă zgomotos.

Craiova

În centrul Craiovei s-au adunat aproximativ o sută de persoane, afişând sloganuri precum "PSD, Ciuma roşie" sau "Justiţie, nu corupţie".

Slatina şi Râmnicu Vâlcea

De asemenea, câteva zeci de persoane s-au strâns şi în centrul oraşului Slatina, dar şi în Râmnicu Vâlcea.

Galaţi

La Galaţi s-au mobilizat peste o sută de persoane până la această oră, care scandează ”Susţinem DNA”, ”PDS a dat lideri la furat”, ”Dragnea la mulţi ani cu executare”, ”Dragnea şi partidul lui, puşcăriaşii neamului” sau ”Voi daţi afară tinerii din ţară”.

Şi în centrul Ploieştiului sunt peste o sută de persoane, având afişe cu mesaje precum ”România e în doliu, ne moare viitorul”.

Focşani 

La Focşani s-au adunat doar 30 de persoane, iar în faţa Prefecturii Alba sunt 60 de persoane. O protestatară a venit îmbrăcată cu un tricou albastru pe care e inscripţionat "Nu fura! Guvernul nu acceptă concurenţa". Aceasta a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că vrea să rămână în ţară dar este nemulţumită de ”haosul legislativ”. De asemenea, un tânăr a prins de ghidonul bicicletei un carton pe care scrie "#rezist".

Protestele au fost anunţate pe Facebook. "Proiectul de modificare a Legilor Justiţiei a ajuns deja în Parlament şi urmează să fie supus dezbaterii şi votului în plen. Inspecţia Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiţiei. Numirea procurorilor-şefi de către ministru, fără control din partea preşedintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice. Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România şi cetăţenii ei. Ne putem lua adio de la o justiţie independentă. Nu suntem singuri în această luptă. De la Magistraţi, la Preşedinte şi Comisia Europeană, cu toţii s-au poziţionat împotriva acestor legi. Este momentul ca fiecare dintre noi să acţioneze şi să nu legitimeze încercarea corupţilor de a controla Justiţia. Luni, Senatorii jurişti au dat un raport negativ unui proiect de lege care-i împiedică pe cei condamnaţi penal să ocupe funcţia de preşedinte al statului. Urmează votul în Senat. Asta înseamnă că un borfaş, condamnat penal, poate decide soarta românilor şi îi va reprezenta pe aceştia", se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

UPDATE ora 18:00 - Protest în Piaţa Victoriei faţă de modificările aduse legilor justiţiei. Traficul, parţial blocat

Câteva sute de persoane s-au strâns, la ora transmiterii ştirii, în Piaţa Victoriei din Capitală, manifestând contra modificărilor aduse proiectului legilor justiţiei.

La ora transmiterii ştirii, circulaţia este parţial blocată pe Şoseaua Kiseleff, dar şi pe mai multe benzi care fac legătura între sediul Execuivului şi Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa.

Protestatarii vor să plece în jurul orei 19.00 în marş către Casa Poporului.

”Duminică ne strângem la Guvern, iar la ora 19:00 plecăm în marş către Casa Poporului”, se anunţă pe pagina evenimentului.

Peste 11.000 de oameni au anunţat pe Facebook că vor participa la protestul de duminică seara din Bucureşti.

Proteste sunt anunţate în mai multe oraşe din România, printre care Cluj-Napoca, Timişoara, Galaţi, Iaşi, Sibiu, Constanţa, şi Bacău, dar şi în Zurich, Paris, Roma, Londra, Toronto şi Berlin.

Uniunea Salvaţi România şi Platforma România 100 vor participa la marşul anunţat pentru duminică seara, sub denumirea ”NU vrem să fim o naţie de hoţi!”.

„Proiectul de modificare la Legilor Justiţiei a ajuns deja în Parlament şi urmează să fie supus dezbaterii şi votului în plen. Inspecţia Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiţiei. Numirea procurorilor-şef de către ministru, fără control din partea preşedintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice. Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România şi cetăţenii ei. Ne putem lua adio de la o justiţie independentă. Nu suntem singuri în această luptă. De la Magistraţi la Preşedinte şi Comisia Europeană, cu toţii s-au poziţionat împotriva acestor legi. Este momentul ca fiecare dintre noi să acţioneze şi să nu legitimeze încercarea corupţilor de a controla Justiţia”, se arată pe paginile de Facebook ale evenimentelor.

 

fii la curent cu cele mai noi analize de business

Urmareste BM pe Facebook

Am mai scris despre:
justitie,
legi,
proteste,
parlament,
victorie

Citeşte pe jugarushukaru.ro

Cum a pornit vinul moldovenesc să cucerească lumea Cum a pornit vinul moldovenesc să cucerească lumea

Mai întâi pasiune, apoi hobby, iar în cele din urmă un business – vinul a jucat întotdeauna un rol important în viaţa lui Victor Bostan, cel care a transformat Grupul Purcari, cu o istorie care începe în sec. al XIX-lea, într-unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa locală.

vezi continuarea
ZF.ro
Bomba a EXPLODAT! Avertisment fără precedent de la şeful Wizz AIr: Unul dintre cei mai mari operatori de zbor din România este pe cale să DISPARĂ Bomba a EXPLODAT! Avertisment fără precedent de la şeful Wizz AIr: Unul dintre cei mai mari operatori de zbor din România este pe cale să DISPARĂ
ONE.ro
Incredibil. Cu cât era plătită Andreea Marin la "Surprize, surprize!" Incredibil. Cu cât era plătită Andreea Marin la "Surprize, surprize!"
Cum s-a vindecat de o afecţiune gravă sora lui Dan Bordeianu: "Mi s-au dat două luni de trăit!"
Motivul pentru care Andra se mută într-un hotel din Bucureşti
Descopera.ro
VIDEO - Este primul semn EXTRATERESTRU?. Un obiect cu o formă ciudată a apărut recent pe CER. ''Este CIUDAT, pluteşte vertical''. Obiectul a fost filmat iar imaginile sunt controversate rău VIDEO - Este primul semn EXTRATERESTRU?. Un obiect cu o formă ciudată a apărut recent pe CER. ''Este CIUDAT, pluteşte vertical''. Obiectul a fost filmat iar imaginile sunt controversate rău
Greşeala URIAŞĂ pe care o facem cu toţii iarna. Locuinţele sunt mai reci, iar facturile sunt foarte mari
Cel mai folosit MEDICAMENT din România poate afecta GRAV fertilitatea bărbaţilor. Este primul studiu de amploare care dovedeşte cât de periculos este
Go4it.ro
Windows 10, gratuit şi în 2018. Iată cum poate fi obţinut Windows 10, gratuit şi în 2018. Iată cum poate fi obţinut
Prima ţară din lume care renunţă oficial la „SMARTPHONE”. Vei râde când vei afla cu ce doreşte să îl înlocuiască!
Motivul pentru care Putin este atât de arogant, dezvăluit într-un raport secret al Pentagonului, care ne dă fiori reci. ARMA care îi oferă un avantaj clar Rusiei poate fi lansată oricând în Marea Neagră. „Le-au dat şah la americani”
Csid.ro
Te înşală? Felul în care face sex îl dă de gol! Te înşală? Felul în care face sex îl dă de gol!
Semne ce dau de gol o femeie infidela
Cum se decongelează carnea în mod corect şi sănătos

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.