PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în ţară până la sfârşitul lunii

Postat la 19 iulie 2014 123 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza privind valorile termice şi precipitaţiile în toate regiunile ţării până la 27 iulie.

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în ţară până la sfârşitul lunii

BANAT

Valorile termice se vor menţine uşor mai ridicate decât cele normale în această perioadă, temperaturile maxime situându-se, în medie, între 28 şi 31 de grade. Cele mai ridicate valori se vor înregistra în jurul datelor de 20, 21 şi 27 iulie. Temperaturile minime vor creşte uşor, apoi se vor menţine relativ staţionare. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în intervalul 21 - 25 iulie.

CRIŞANA

Vremea se va răci uşor, cu aproximativ 2-3 grade, însă de miercuri valorile termice vor creşte treptat. Pe parcursul nopţilor, temperaturile medii minime rămân neschimbate, în jurul a 16 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor se menţine ridicată în tot intervalul de prognoză. Vor fi averse, însoţite de descărcări electrice, care vor avea şi caracter torenţial, îndeosebi în intervalul 21 - 23 iulie.

TRANSILVANIA

Regimul termic diurn se va menţine apropiat de cel normal în tot intervalul de prognoză, cu medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 26 şi 28 de grade. Uşoare variaţii de temperatură sunt posibile în intervalul 22 – 25 iulie. Valorile medii minime se vor menţine relativ staţionare, în jurul a 14 grade. Probabilitatea de apariţie a averselor va fi ridicată pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză, dar acestea vor fi pe arii mai extinse şi temporar mai însemnate cantitativ în 22 şi 23 iulie.

MARAMUREŞ

Se vor înregistra maxime termice, în medie, de 28-29 de grade, apropiate de normele climatologice ale perioadei, deşi în intervalul 22 – 25 iulie valorile termice vor marca o scădere uşoară. Minimele termice se vor situa, în medie, între 14 şi 16 grade. În fiecare după-amiază sunt posibile ploi slabe, de scurtă durată, cu o probabilitate mai mare de apariţie în perioada 21 - 26 iulie, când se vor acumula şi cantităţi mai importante de apă.

MOLDOVA

Media maximelor termice se va menţine aproape neschimbată, în jurul valorii de 28 de grade, pe parcursul întregului interval. Totuşi, punctiform, pot apărea diferenţe de la o zi la alta, în funcţie de nebulozitate şi de apariţia precipitaţiilor. Temperaturile medii nocturne se vor situa între 15 şi 17 grade. Probabilitatea pentru averse, posibil însemnate cantitativ, va fi mai mare în intervalul 22 - 24 iulie. În rest, doar trecător vor fi ploi slabe de scurtă durată.

DOBROGEA

Temperaturile maxime diurne vor creşte treptat, ajungând la medii diurne de până la 30 de grade la sfârşitul intervalului, n timp ce temperaturile nocturne se vor situa în jur de 19-20 de grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor în aversă, însoţite de descărcări electrice, va fi mai mare până la 23 iulie. În rest, după-amiaza sunt posibile ploi slabe, de scurtă durată.

MUNTENIA

Vremea se va încălzi uşor, mediile maximelor crescând de la 28 de grade spre medii de 30-31 de grade, caracterizând o vreme călduroasă. Minimele nocturne vor creşte cu 2-3 grade la începutul săptămânii, apoi se vor menţine la medii în jurul a 17 grade. Probabilitatea pentru averse, posibil, mai însemnate cantitativ, va fi mai mare în jurul datei de 22 iulie. În rest, doar pe spaţii restrânse vor fi ploi slabe, de scurtă durată.

OLTENIA

Temperaturile maxime vor scădea treptat, de la valori medii iniţiale în jurul a 30 de grade până la medii de 28 de grade în intervalul 22 - 25 iulie, apoi vremea va intra într-un nou proces de încălzire. Valorile termice nocturne vor avea o evoluţie similară şi se vor situa, în medie, între 15 şi 17 grade. În fiecare după-amiază sunt posibile averse slabe, dar între 21 şi 23 iulie creşte probabilitatea de apariţie a ploilor pe arii extinse şi mai importante cantitativ.

LA MUNTE

Valorile termice se vor menţine uşor mai ridicate decât cele normale în această perioadă, temperaturile maxime urmând a se situa, în medie, între 18 şi 21 de grade, cu cele mai ridicate valori la sfârşitul intervalului. Temperaturile minime vor avea oscilaţii nesemnificative de la o zi la alta, încadrându-se, în medie, între 9 şi 12 grade. Temporar se vor semnala averse în fiecare zi, însă în intervalul 21 - 24 iulie, probabilitatea de a se înregistra cantităţi importante de apă, pe spaţii mai extinse, este ridicată.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/prognoza-meteo-cum-va-fi-vremea-in-tara-pana-la-sfarsitul-lunii-12943312
12943312
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.