Producţia de suc de mere s-a diminuat cu 71% în zece ani, deşi avem una dintre cele mai mari suprafeţe cultivate cu meri

Autor: Andra Stroe Postat la 16 august 2019 88 afişări

Fabricile locale au produs în 2018 peste nouă milioane de litri de suc de mere, în creştere cu 30% faţă de anul precedent, arată datele de la Eurostat.

Producţia de suc de mere s-a diminuat cu 71% în zece ani, deşi avem una dintre cele mai mari suprafeţe cultivate cu meri

Revenirea pe o pantă ascendentă a producţiei nu a fost însă suficientă pentru a ajunge la nivelul cantităţii realizate în anul 2009. În acel an, România a produs peste 15 milioane de litri de suc de mere, adică o cantitate cu 71% mai mare decât cea realizată în anul 2018, conform calculelor ZF. 

Citiţi mai multe pe Ziarul Financiar

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
mere,
productie,
diminuare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.