Producţia de petrol şi gaze a OMV Petrom, în stagnare

Autor: Dorin Oancea Postat la 27 aprilie 2013 53 afişări

Producţia de petrol şi gaze a OMV Petrom a stagnat în primul trimestru, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, în timp ce volumul vânzărilor de gaze a scăzut cu 5%, evoluţie în linie cu cererea de pe piaţa din România, potrivit grupului austriac OMV, acţionarul majoritar al Petrom.

Producţia de petrol şi gaze a OMV Petrom, în stagnare

Petrom a înregistrat o producţie de hidrocarburi de 183.000 barili echivalent petrol pe zi, comparativ cu 184.000 de barili echivalent petrol pe zi în primele trei luni ale anului trecut. În ultimele trei luni din 2012, compania a avut o producţie de petrol şi gaze de 183.000 de barili echivalent petrol pe zi.

Volumul vânzărilor de gaze naturale ale Petrom a scăzut în intervalul analizat cu peste 5%, de la 17,32 TWh anul trecut la 16,39 TWh. "Vânzările de gaze ale Petrom au scăzut cu 5%, în linie cu cererea pieţei", se arată într-un raport al OMV.

În trimestrul al patrulea al anului trecut, vânzările de gaze s-au situat la 14,44 TWh. Petrom are, de obicei, cele mai mari vânzări de gaze în primul şi al patrulea trimestru, pe fondul sezonului rece.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
petrol,
gaze,
energie,
omv petrom,
vanzari,
piata,
hidrocarburi
/actualitate/productia-de-petrol-si-gaze-a-omv-petrom-in-stagnare-10809778
10809778
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.