Producătorul de vopsele Policolor: Piaţa de lacuri şi vopsele a scăzut cu 10% faţă de anul anterior

Autor: Razvan Muresan Postat la 18 decembrie 2012 59 afişări

Piaţa de lacuri şi vopsele a consemnat un declin de aproximativ 10% faţă de anul anterior, iar tendinţa s-a păstrat pe tot parcursul anului, potrivit analizelor producătorului de vopsele Policolor.

"Consider că în 2013 primele 6 luni vor fi cele hotărâtoare pentru acest domeniu. Estimările noastre previzionează un an mai bun, dar ele depind de evoluţia pieţei în primul semestru", a declarat Marius Văcăroiu, CEO Policolor Orgachim.

Cele mai importante materii prime necesare proceselor de fabricaţie din industria specifică sunt achiziţionate de pe pieţele externe, iar oscilaţia preţurilor acestora a fost impredictibilă, fiind direct legată de preţul petrolului. Împreună cu aprecierea cursului monedei europene, influenţele s-au regăsit imediat în costurile de producţie.

"Fiecare dintre noi a avut de făcut o alegere. Policolor, pentru a sprijini clienţii săi, care au avut de suportat multe alte astfel de creşteri la produse de larg consum, a ales să absoarbă diferenţa şi să nu ridice preţurile", a mai declarat Văcăroiu .

Referitor la rezultatele comerciale ale companiei, Policolor creşte estimările pentru acest an pe baza primelor zece luni, în care s-a obţinut un plus de 16% în euro a cifrei de afaceri. Vânzările de lacuri şi vopsele s-au restrâns şi în 2011, cu procente cuprinse între 10 şi 15%, potrivit jucătorilor de profil, la o valoare de circa 130 de milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
policolor,
piata,
lacuri,
vopsele,
piata
/actualitate/producatorul-de-vopsele-policolor-piata-de-lacuri-si-vopsele-a-scazut-cu-10-fata-de-anul-anterior-10397425
10397425
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.