Prinţesa norvegiană Märtha Louise a renunţat la îndatoririle sale regale pentru a se concentra pe afacerea de medicină alternativă pe care o are cu logodnicul ei, un autointitulat şaman, relatează BBC

Autor: Dorin Oancea Postat la 09 noiembrie 2022 37 afişări

Prinţesa norvegiană Märtha Louise a renunţat la îndatoririle sale regale pentru a se concentra pe afacerea de medicină alternativă pe care o are cu logodnicul ei, un autointitulat şaman, relatează BBC

Prinţesa îşi va păstra titlul, dar renunţă la îndatoririle oficiale pentru a "crea o linie de demarcaţie mai clară" între rolul său privat şi cel regal.

Logodnicul ei, Durek Verrett, a promovat practici medicale nefondate, cancerul fiind, în opinia sa, o alegere.

Americanul susţine, de asemenea, că a influenţat-o pe Gwyneth Paltrow.

Prinţesa Märtha Louise "renunţă la rolul său de patronaj", deoarece ea şi Verrett caută să "facă o distincţie mai clară între activităţile lor şi Casa Regală a Norvegiei", a precizat palatul într-un comunicat. Regele Harald al V-lea a decis ca ea să îşi păstreze titlul.

"Ea şi-a îndeplinit îndatoririle cu căldură, grijă şi un angajament profund", se arată în declaraţie.

În pofida anunţului, Regele Harald l-a descris pe Verrett ca fiind "un tip grozav şi foarte amuzant".

"Are mult umor şi râdem mult, chiar şi în această perioadă dificilă. Cred că atât noi, cât şi el, am ajuns să înţelegem mai bine despre ce este vorba şi am convenit să nu fim de acord", a declarat regele Harald reporterilor norvegieni.

Într-o declaraţie separată, prinţesa Märtha Louise a declarat că este "conştientă de importanţa cunoştinţelor bazate pe cercetare", dar că ea crede că medicina alternativă poate fi "un supliment important la ajutorul oferit de instituţia medicală convenţională".

Ea a adăugat că este important să "fac distincţia între mine ca persoană privată, pe de o parte, şi ca membru al Familiei Regale, pe de altă parte".

Prinţesa, în vârstă de 51 de ani, a atras controverse în Norvegia de zeci de ani pentru implicarea sa în tratamentele alternative, inclusiv pentru că a înfiinţat o şcoală care urmărea să ajute oamenii să "ia contact cu îngerii lor".

În 2002, ea s-a căsătorit cu scriitorul şi artistul norvegian Ari Behn, iar cuplul a avut trei fiice. Au divorţat în 2017, iar Behn - care suferea de depresie - s-a sinucis în ziua de Crăciun 2019.

În iunie, prinţesa Märtha Louise s-a logodit cu Verrett. Ea a anunţat relaţia într-o postare pe Instagram din 2019.

Durek - un afro-american care se descrie drept "şaman de generaţia a 6-a" - a pretins că a înviat din morţi şi că a prezis atacurile de la 11 septembrie 2001 în Statele Unite cu doi ani înainte ca acestea să aibă loc.

Pe site-ul său de internet, el se descrie ca fiind un "vizionar al "Epocii de acum"" care "demistifică spiritualitatea". El a spus că munca sa le-a influenţat pe actriţele Gwyneth Paltrow şi Nina Dobrev.

Un sondaj publicat în septembrie a arătat că doar 13% dintre norvegieni consideră că prinţesa Märtha Louise ar trebui să reprezinte familia regală în sarcinile oficiale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
norvegia,
prinţesă,
alegere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.