Primii 200.000 de imigranţi cărora administraţia Trump le cere să părăsească SUA. Care e opţiunea numărul 2

Postat la 09 ianuarie 2018 302 afişări

Peste 200.000 de persoane provenite din El Salvador sunt obligate să părăsească Statele Unite în următoarele 18 luni sau să îşi schimbe statutul de imigranţi, a anunţat, luni, Departamentul pentru Securitate Internă (DHS) al SUA, informează site-ul cotidianului The Guardian.

Primii 200.000 de imigranţi cărora administraţia Trump le cere să părăsească SUA. Care e opţiunea numărul 2

Anunţul a fost făcut în pofida eforturilor făcute de către reprezentanţii imigranţilor şi de Guvernul din El Salvador de a convinge Administraţia Donald Trump să continue să ofere imigranţilor Statutul Temporar Protejat (TPS), care îi proteja pe aceştia de deportare, încă din 2001.

"Sunt americani în tot, mai puţin în acte. Acum, Administraţia Trump încearcă să îi trimită înapoi într-o ţară scufundată în corupţie, violenţă şi guvernare slabă", a declarat Frank Sharry, director executiv al grupului America’s Voice Education Fund.

El Salvador este a patra ţară de luna aceasta care pierde protecţia programului TPS.

CIteste continuarea pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.