Prime Kapital a inaugurat primul mall din Alba Iulia, investiţie de 47 mil. euro

Autor: Bogdan Alecu Postat la 03 septembrie 2023 100 afişări

Prime Kapital, unul dintre cei mai activi dezvol­tatori de centre comerciale de pe piaţa locală, a investit 47 de milioane de euro în Carolina Mall, primul mare centru comercial din Alba Iulia, care vine cu peste 70 de magazine, între care primul hipermarket Carrefour din Alba Iulia, o zonă de ser­vi­cii şi fashion şi o zonă de food court.

Prime Kapital a inaugurat primul mall din Alba Iulia, investiţie de 47 mil. euro

Prime Kapital, unul dintre cei mai activi dezvol­tatori de centre comerciale de pe piaţa locală, a investit 47 de milioane de euro în Carolina Mall, primul mare centru comercial din Alba Iulia, care vine cu peste 70 de magazine, între care primul hipermarket Carrefour din Alba Iulia, o zonă de ser­vi­cii şi fashion şi o zonă de food court. Noul mall are o su­pra­faţă construită to­tală de peste 33.100 mp şi o ca­pacitate de peste 1.100 de locuri de parcare. Lista magazinelor este comple­tată printre alţii de Reserved, Douglas, Teilor, Splendor, C&A, New Yorker şi LC Waikiki.

Dezvoltatorii au livrat în prima jumătate a anu­lui patru proiecte de retail modern, cu o suprafaţă totală de 30.000 de metri pă­traţi, în Giurgiu, Călă­raşi, Dej şi Vaslui, în timp ce în al doilea semestru oferta nouă va fi mult mai con­sistentă, cu aproape 260.000 de metri pătraţi de spaţii ce sunt programate a fi finalizare până la sfârşitul anului, arată datele companiei de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Funshop Park Vaslui (10.000 metri pătraţi) dezvoltat de Scallier, Retail Park Dej (7.000 metri pătraţi) apar­ţinând grupului Cometex (deţinut de retailerului electro-IT Altex), Shopping Park Giurgiu (7.000 metri pă­traţi) deţinut de Square 7 Properties & Mitiska şi Irimia Shopping Center (6.000 metri pătraţi), investiţie realizată de un om de afaceri local, sunt cele patru pro­iecte finalizate în prima jumătate a anului.

Stocul spaţiilor de retail modern din România tota­li­zează 4,23 milioane de metri pătaţi, fiind a treia piaţă din Europa Centrală şi de Est, după Polonia (stoc de 16 mili­oane metri pătraţi) şi Cehia (4,5 milioane metri pătraţi).

Livrările din a doua jumătate a anului sunt semnificativ mai consistente: zece proiecte, cu o suprafaţă de aproape 260.000 metri pătraţi, patru din acestea fiind de peste 25.000 metri pătraţi, respectiv Promenada Craiova (78.500 mp - centru comercial, parc de retail şi un magazin Dedeman) dezvoltat de NEPI Rockcastle, Prima Shopping Center (70.000 mp) dezvoltat de Oasis Consulting la Sibiu, Alba Iulia Mall (29.000 mp), investiţie a Prime Kapital - MAS REI, şi AFI Park Arad (29.400 mp), dezvoltat de AFI Europe. Promenada Craiova şi Alba Iulia Mall vor reprezenta cele mai mari proiecte dezvoltate în cele două oraşe.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.