Prima zi a unei oferte de jumătate de miliard de euro: Micii investitori au subscris peste 60% din acţiunile destinate lor

Postat la 16 iunie 2014 85 afişări

Micii investitori au subscris încă din prima zi a ofertei publice iniţiale a Electrica mai mult de 60% din acţiunile disponibile lor, peste jumătate din titluri fiind subscrise prin ordine care vizează un pachet garantat, de maxim 1.000 de acţiuni, potrivit brokerilor.

Prima zi a unei oferte de jumătate de miliard de euro: Micii investitori au subscris peste 60% din acţiunile destinate lor

Pe tranşa micilor investitori de retail sunt disponibile 7% din acţiunile scoase la vânzare în cadrul ofertei, repectiv 12,403 milioane de titluri. Pe acest segment au fost subscrise luni, până în jurul orei 17:00, un total de 7,633 milioane de acţiuni, reprezentând 61,5% din volumul aferent acestei tranşe. 

Peste 4 milioane de acţiuni au fost subscrise prin 4.460 de ordine pentru pachetul garantat de până la 1.000 de acţiuni, iar restul de 3,6 milioane de titluri au făcut obiectul a 782 de ordine care beneficiază de discountul de 5% acordat investitorilor mici de retail în primele cinci zile lucrătoare din cadrul ofertei.

Garantarea celor maxim 1.000 de acţiuni subscrise pe investitor se face în baza principiului primul venit - primul servit, în limita maximă de 10 milioane de acţiuni din oferta publică.

Citiţi mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
electrica,
actiuni,
investitori
/actualitate/prima-zi-a-unei-oferte-de-jumatate-de-miliard-de-euro-micii-investitori-au-subscris-peste-60-din-actiunile-destinate-lor-12769733
12769733
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.