Prima locomotivă românească hibrid, construită 100% în România, funcţionează la Curtici, în Arad

Autor: Andreea Tobias Postat la 16 octombrie 2023 77 afişări

Prima locomotivă românească hibrid, construită 100% în România, funcţionează la Curtici, în judeţul Arad, la terminalul intermodal al unei companii de logistică, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca.

Prima locomotivă românească hibrid, construită 100% în România, funcţionează la Curtici, în Arad

Terminalul s-a extins recent cu o parcare pentru camioane de mare tonaj.

Compania de logistică a cumpărat şi o locomotivă hibrid, electrică, pentru a răspunde standardelor europene de reducere a poluării, care are un consum redus şi aduce importante economii, în contextul creşterii preţurilor la combustibilii fosili.

„Noua achiziţie este o realizare 100% românească, prin colaborarea a două firme, una din Constanţa, cealaltă din Craiova, fiind prima locomotivă hibrid construită în ţara noastră. Locomotiva tractează trenurile din terminalul intermodal în staţia Curtici, cât şi în zona de frontieră. Această locomotivă este capabilă să tracteze trenuri lungi de 600 de metri, care au o masă de 2000 de tone”, a transmis Iustin Cionca.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
locomotivă,
hibrid,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.