Previziuni sumbre pentru viitorul gigantului Boeing. Producţia avioanelor 737 Max ar putea să înceteze

Postat la 25 iulie 2019 166 afişări

Boeing susţine că producţia aeronavelor 737 Max ar putea să înceteze, după ce compania a suferit cea mai mare pierdere trimestrială a sa, în urma celor două accidente fatale din ultimele luni, scrie The Guardian.

Previziuni sumbre pentru viitorul gigantului Boeing. Producţia avioanelor 737 Max ar putea să înceteze

Boeing a pierdut 2.9 miliarde de dolari în ultimele trei luni, în timp ce în aceeaşi perioadă a anului trecut încasa un profit de 2.2 miliarde dolari. De asemenea, vânzările au scăzut cu 35%. Dennis Muilenburg, directorul executiv al companiei americane, spune că producţia aeronavelor ar putea fi încetinită sau chiar oprită dacă autorităţile nu vor anula interdicţia de zbor asupra avionelor 737 Max.

737 Max a fost cel mai bine vândut avion al Boeing, până când întreaga flotă a fost consemnată la sol, în martie, în urma prăbuşirilor din Indonesia şi Etiopia. În ianuarie, conducerea companiei spunea că Max era avionul vândut cel mai rapid din istorie, iar Boeing se aştepta să livreze între 895 şi 905 de avioane în acest an.

Acum, 737 Max a devenit cel mai costisitor avion din istoria companiei americane, transmite The Guardian.

Boeing a anticipat că interdicţia de zbor va fi anulată până la sfârşitul anului, dar publicaţia The Wall Street Journal a relatat că guvernul şi autorităţile din industria aviatică sunt de părere că avioanele 737 Max vor zbura din nou, cel mai probabil, din ianuarie 2020.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
boeing,
productie,
incetare,
avioane

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.