Previziunea aproape PROFETICĂ a lui Bill Gates care s-a adeverit după pandemie. Înainte nimeni nu credea ca este posibil aşa ceva

Autor: Ioana Matei Postat la 18 iunie 2020 13448 afişări

Previziunea aproape PROFETICĂ a lui Bill Gates care s-a adeverit după pandemie. Înainte nimeni nu credea ca este posibil aşa ceva

Multe dintre afaceri fac acum o tranziţie înspre spaţiile fizice de birouri pe măsură ce măsurile de distanţare sociale se relaxează peste tot  în lume.

Date citate de publicaţia Inc.com, rezultate ale studiului Iometrics/Global Workpalce Analytics' Global Work-From-Home Expericen Survey, unul dintre cele mai mari studii derulate în lume pe tema acestui subiect, dezvăluie că s-ar putea să nu ne întoarcem niciodată la un mediu de muncă anterior „erei COVID”.

Potrivit acestui raport, „76% dintre angajaţii lumii şi 82% dintre angajaţii care lucrează în birourile americane spun că vor să lucreze în continuare de acasă, cel puţin săptămânal, după ce pandemia se va fi oprit”.

Alte rezultate ale studiului spun:

- 76% dintre angajaţii vor să lucreze în continuare de acasă cel puţin o zi pe săptămână.

- 60% nu vor să se întoarcă la birou deloc. Doar 6% spun că nu vor să lucreze de acasă în viitor.

- 70% dintre respondeţi spun că sunt foarte productivi acasă. Câştigă mai mult decât jumătate de oră din întreruperile nedorite.

- 70% dintre angajaţi sunt mulţumiţi în legătură cu flexibilitatea pe care o au de acasă; 69% sunt mulţumiţi de starea lor de spirit.

- Angajaţii din Statele Unite vor să lucreze în continuare de acasă în medie 2,5 zile pe săptămână; la nivel global, media este de două zile pe săptămână.

Bill Gates a vorbit despre acest lucru într-un mod aproape profetic chiar înainte de pandemie, scriu jurnaliştii americani de la Inc.

„Competiţia pentru angajarea celor mai buni oameni va creşte în anii ce vorm urma. Companiile care oferă mai multă flexibilitate angajaţilor lor vor avea cel mai mult de câştigat.”

Flexibilitatea menţionată de Gates era prezentă în unele companii şi anterior erei COVID, dar majoritatea companiilor nu au vrut sau nu au putut să ofere acest beneficiu angajaţilor lor.Acum angajatorii sunt forţaţi să se adapteze. Potrivit Global Workplae Analytics, 56% dintre angajaţii din Statele Unite au un job care este compatibil (cel puţin parţial), cu munca de acasă.

Jurnaliştii de la Inc. au sintetizat şi câteva dintre motivele pentru care munca de acasă va rămâne în continuare un beneficiu pentru angajaţi, chiar dacă se va face reîntoarcerea la biroul fizic:

1. O perioadă mai lungă petrecută la un loc de muncă - tinerii ar putea să îşi dorească să lucreze pe acelaşi post mai mult dacă au beneficiul flexibilităţii la locul de muncă;

2. Satisfacţia la locul de muncă: Potrivit unui studiu al Staples, 90% dintre angajaţi spun că un program de muncă flexibil le va creşte moralul şi satisfacţia - va fi un element cheie în recrutarea şi retenţia angajaţilor;

3. Angajaţii vor fi mai sănătoşi: angajaţii mai sănătoşi vor deveni angajaţi mai productivi; de asemenea, companiile vor cheltui mai puţini bani pentru angajaţii sănătoşi;

4. Retenţia angajaţilor: 67% dintre angajaţi iau în calcul părăsirea locurilor lor de muncă dacă programul devine prea strict;

5. Găsirea de talente: 77% dintre angajaţii care lucrează într-un regim de muncă flexibil consideră că acesta este un beneficiu esenţial atunci când îşi evaluează opţiunile.

6. Productivitatea: Decenii de studii arată că oamenii sunt mai fericiţi, mai sănătoşi şi mai productivi atunci când se simt autonomi. Cu cât ne simţim mai autonomi, cu atât mai mult cresc şansele de a fi mai implicaţi.  

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.