Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a dat detalii despre momentul în care se deschid restaurantele

Autor: Andreea Tobias Postat la 26 aprilie 2021 118 afişări

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a dat detalii despre momentul în care se deschid restaurantele. Sălile de sport s-ar putea deschide chiar de marţi. Pentru cumpărăturile de Paşti, prefectul atrage atenţia asupra responsabilităţii fiecărui cetăţean.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a dat detalii despre momentul în care se deschid restaurantele

Măsurile de relaxare pentru weekend se aplică în Capitală începând de vineri, iar pentru sălile de sport probabil de marţi, dacă se va lua decizia luni în Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă.

În ce priveşte sălile de spectacol şi restaurantele, prefectul spune că se vor fi deschide parţial, cu capacitate de 30%, abia după ce rata de infectare coboară sub 3 la mie.

Întrebat când se va întâmpla acest lucru, Alin Stoica spune: „nu am cum să fac acum nişte estimări, dar având în vedere trendul consistent scăzător, ar putea să se întâmple probabil într-o săptămână”.

Referitor la aglomeraţia din magazine, prefectul declară că există un ghid care dacă este respectat va duce, cu siguranţă, la o scădere a aglomeraţiei.

„Desigur, trebuie să ne aşteptăm la aglomerări, am văzut că în fiecare an în perioada sărbătorilor se produc astfel de aglomerări şi atunci şi noi avem un pic de responsabilitate să ne facem programul de cumpărături în aşa fel încât să le evităm. Există măsuri flexibile, fiecare comerciant poate să aplice diverse măsuri”, spune Stoica.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
prefect,
bucureşti,
restaurante

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.