Povestea incredibilă a tabloului evaluat la 15.000 de euro, dar vândut cu 14 milioane de dolari

Postat la 07 decembrie 2023 59 afişări

Povestea incredibilă a tabloului evaluat la 15.000 de euro, dar vândut cu 14 milioane de dolari

Un tablou evaluat la 15.000 de dolari în urmă cu doar doi ani a ajuns aproape 14 milioane de dolari la o licitaţie organizată miercuri de Sotheby’s, după ce a fost identificat ca fiind opera maestrului olandez Rembrandt.

Un Rembrandt neevaluat la justa valoare

„Adoraţia regilor” fusese practic nevăzută din anii 1950, când a ieşit la iveală pentru prima dată. A fost achiziţionată de colecţionarul J.C.H. Heldring din Amsterdam în 1955. Văduva acestuia l-a vândut unei familii germane în 1985, unde a rămas până când a fost vândut de Christie’s la Amsterdam în urmă cu doi ani, potrivit CNN.

La momentul acelei vânzări, Christie’s a atribuit scena biblică „Cercului lui Rembrandt”, sugerând că fusese realizată de un elev sau de un artist apropiat de celebrul pictor, şi a estimat valoarea sa între 10.000 şi 15.000 de euro (atunci în jur de 10.600-15.900 de dolari).

Pictura monocromă, care măsoară 25 x 19 centimetri, a fost achiziţionată de un cumpărător anonim pentru 860.000 de euro (aproximativ 910.000 de dolari) la vânzarea Christie’s – de peste 50 de ori mai mult decât valoarea estimată a picturii la momentul respectiv. Ulterior, a fost identificat ca fiind „o lucrare de mare importanţă” a pictorului olandez, potrivit unui comunicat de presă al Sotheby’s publicat înainte de vânzarea de miercuri.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
evaluare,
poveste,
tablou

Citeşte pe Gandul.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.