Polonia reia căutările la sol după încălcarea spaţiului aerian de vineri

Autor: Raul Peterlin Postat la 30 decembrie 2023 22 afişări

Polonia reia căutările la sol după încălcarea spaţiului aerian de vineri

Polonia a reluat sâmbătă o operaţiune de căutare a elementelor unei presupuse rachete ruseşti, despre care a afirmat că a încălcat spaţiul aerian al ţării vineri dimineaţa, a anunţat armata poloneză, citată de Reuters.

„Informăm că pe 30 decembrie se va efectua o căutare la sol în voivodatul Lublin pentru posibile elemente ale obiectului care a încălcat ieri (n.r. vineri) spaţiul aerian polonez”, a scris comandamentul operaţional al armatei poloneze pe platforma de socializare X.

„Scopul căutării este de a confirma definitiv că niciun element al obiectului nu a rămas pe teritoriul polonez”, au mai adăugat autorităţile poloneze.

Oficialii militari polonezi au declarat vineri că obiectul a părăsit spaţiul aerian al ţării în trei minute de la intrarea din direcţia frontierei cu Ucraina.

„Partea ucraineană şi aliaţii au confirmat iniţial înregistrările noastre radar că obiectul a părăsit teritoriul polonez”, a declarat pentru sursa citată un purtător de cuvânt al comandamentului operaţional.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
racheta,
cautari,
polonia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.