Traian Basescu – urmatorul Ronald Reagan?

Postat la 16 mai 2010 28 afişări

Figura de stil a presedintelui Basescu despre omul slab care il tine in spate pe cel gras, ca reprezentare a relatiei intre sectorul privat si cel public din economie, si-a gasit admiratori la Cato Institute de la Washington, unul dintre cele mai importante institute de cercetare de orientare libertariana pe plan mondial.

"Foarte rar e de gasit un politician cu claritatea morala de a spune adevarul dur si necesar despre o chestiune controversata, dar iata ca aceasta s-a intamplat in sfarsit", scrie Daniel J. Mitchell, expert in reforma fiscala al institutului, intr-o postare pe blogul Cato intitulata "Urmatorul Ronald Reagan?".

"Este o veste si buna, si rea pentru contribuabilii americani. Vestea buna e ca exista un politician care a propus taierea salariilor pentru birocrati si a pensiilor si a afirmat public ca 'sectorul de stat e ca un om de 200 de kilograme ce sta in spinarea unuia de 50 de kilograme, care reprezinta economia reala'. Vestea rea e ca politicianul este presedintele Romaniei", apreciaza Mitchell, sugerand in mod evident ca ar fi preferat ca declaratia sa fie facuta de presedintele american Barack Obama, pe care libertarienii din SUA si in general adeptii Partidului Republican il acuza ca i-a impovarat pe americani printr-o fiscalitate excesiva si ca pacatuieste printr-o politica economica etatista, contrara traditiilor americane.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
basescu,
cato institute,
salarii,
pensii,
impozite,
obama
/actualitate/politic/traian-basescu-urmatorul-ronald-reagan-6124735
6124735
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.