Rasturnare de situatie: Traian Basescu este castigator GALERIE FOTO

Postat la 06 decembrie 2009 72 afişări

Rasturnare de situatie in cursa prezidentiala: dupa ce aseara Mircea Geoana era indicat drept castigator de catre trei din cele patru sondaje realizate la iesirea de la urne, centralizarea a peste 95% din voturi il indica pe Traian Basescu ca nou presedinte al Romaniei

Rezultatele prezentate in aceasta dimineata de Biroul Electoral Central (BEC), dupa centralizarea a 95,40% din voturi, arata ca Traian Basescu a obtinut 50,43% in timp ce Mircea Geoana a obtinut 49,57% din voturi. Urmatoarele rezultate vor fi prezentate de catre BEC la ora 11, ramaneti pe www.businessmagazin.ro pentru update.

Mircea Geoana a iesit invingator in alegerile prezidentiale de ieri conform exit-pollului realizat de CCSB, reusind sa obtina 51,2%. Traian Basescu s-a aflat pe locul doi cu 48,8%.

"Este o victorie pentru democratia romaneasca", a declarat Mircea Geoana imediat dupa aflarea rezultatelor de la exit poll-uri.

Aceasta victorie este in aceeasi masura victoria lui Crin Antonescu cum este si victoria mea.

"Vreau sa spun si celor care nu m-au votat sau care nu au venit la vot ca Romania mea este si Romania voastra.

Stiu ca acestui popor minunat, care are la baza ca valori fundamentale munca cinstita, toleranta, dragostea armonia, nu ii poate sta nimic in cale", a mai spus Geoana.

"Dumnezeu sa ajute Romania si pe toti romanii", a incheiat Mircea Geoana.

"Domnule presedinte al Romaniei, Mircea Geoana, va doresc succes si il rog pe Dumnezeu sa va dea puterea de a incepe un capitol nou pentru Romania", a declarat Crin Antonescu.

Conform rezultatelor exit-pollului realizat de INSOMAR, Mircea Geoana a a obtinut 51,6% din voturile romanilor in timp ce Traian Basescu a avut 48,4% din voturi. Exit-pollul CURS a indicat drept invingator tot pe Mircea Geoana, cu 50,8%. Exit-pollul CSOP a fost singurul in care Mircea Geoana nu a iesit invingator, fiind la egalitate cu Traian Basescu - 50%.

Traian Basescu: "Am iesit invingator!"

Basescu s-a proclamat invingator cu trei minute inainte de exit-poll. "Am invins!", a spus acesta, mentionand ca sondajele de la ora 19 arata ca a castigat. "Rezultatele se datoreaza in primul rand romanilor!", a mai spus Traian Basescu.

"Am invins la fel ca si in 2004. Va asigur ca la ora 19:00 sondajele corecte aratau ca l-am depasit pe Mircea Geoana. Castigarea acestor alegeri se datoreaza in primul rand romanilor. Peste 5 milioane de romani au avut optiunea clara pentru drumul spre modernizarea Romaniei, un drum necesar pentru ca romanii sa ajunga peste un timp la prosperitate", a spus Basescu.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/rasturnare-de-situatie-traian-basescu-este-castigator-galerie-foto-5158647
5158647
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.