Frământări în USL: cum facem să ajungem la guvernare?

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 12 februarie 2012 23 afişări

Diferenţa de abordare dintre PSD şi PNL a ideii de opoziţie a devenit evidentă nu la investirea guvernului Ungureanu, ci odată cu declaraţiile de poziţie ale liderilor celor două partide despre relaţia cu FMI şi despre schimbarea guvernului Boc.

Victor Ponta a dat stranii asigurări că dacă va ajunge opoziţia la putere, nu va schimba conducerea SRI, a SIE şi a BNR (?), a spus că pensiile şi salariile nu pot creşte semnificativ nici în 2013 şi că va încheia un nou acord preventiv cu FMI - toate fiind mesaje adresate clar creditorilor şi partenerilor externi ai României, mai ales în perspectiva apropiatei vizite la Washington a liderului PSD. În schimb, Crin Antonescu a tunat contra lui Jeffrey Franks, cerând înlocuirea lui la şefia misiunii FMI din România, pe motiv că s-a descalificat chefuind cu gazdele pedeliste la Buşteni.

Dacă schimbarea guvernului Boc a fost taxată de Antonescu drept o simplă fază în drumul spre anticipate, Ponta aproape că a salutat noul guvern cu ocazia învestiturii, afirmând peremptoriu: "Dacă sunt lucruri bune pentru ţară, de ce să ne opunem? Doar de dragul de a ne opune?". Blândeţea cu care Ponta a tratat guvernul Ungureanu a fost criticată dur inclusiv de o parte dintre susţinătorii opoziţiei, însă colegul său la şefia USL, Crin Antonescu, s-a mărginit să vorbească despre "diferenţe stilistice" sau de temperament între cele două partide, fără nicio aluzie la o posibilă destrămare a Uniunii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politica,
opozitie,
Ponta,
Antonescu,
USL,
FMI,
Ungureanu,
PSD,
PNL
/actualitate/politic/framantari-in-usl-cum-facem-sa-ajungem-la-guvernare-9227144
9227144
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.