Cazul Severin repune in discutie criteriile de integritate in PDL

Autor: Mihai Mitrica Postat la 27 martie 2011 49 afişări

Cazul europarlamentarului roman Adrian Severin a distras pentru o saptamana atentia de la frictiunile politice interne si a reusit sa aduca din nou PSD (al carui membru Severin inca este) in atentia publica pentru acuzatii de coruptie.

Toate semnele ultimelor zile au aratat ca europarlamentarul fost socialist va demisiona cat de curand din functie, in conditiile in care a pierdut nu doar sprijinul politic al grupului socialistilor europeni, dar si pe cel al presedintelui Parlamentului European, Jerzy Buzek. Severin a refuzat toata saptamana sa urmeze exemplul celorlalti doi colegi din PE care au demisionat dupa ce au fost acuzati de saptamanalul Sunday Times ca au cerut bani pentru a depune amendamente la legislatia europeana.

Pentru dreapta politica, in special cea romaneasca, problemele lui Severin (si care pot ajunge la DNA, intrucat prejudiciul este mai mare de 10.000 de euro) au venit de minune, insa momentul a fost speculat doar de europarlamentarul Monica Macovei - rival politic al lui Adrian Severin inca din 2005 pe probleme de integritate si anticoruptie, care a fost foarte activa in a cere aplicarea unor criterii etice mai stricte pentru functia de europarlamentar. Dat fiind ca nici in propriul partid Macovei nu a avut succes cu acelasi tip de propuneri, desi unii comentatori au profitat de ocazie ca sa aduca din nou in atentia PDL criteriile de integritate, ramane de vazut daca va reusi sa le repuna in discutie dupa o eventuala decizie in privinta lui Severin a Parlamentului European sau, daca va fi cazul, a PSD.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/cazul-severin-repune-in-discutie-criteriile-de-integritate-in-pdl-8101558
8101558
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.