Amintiri din Epoca de Aur: China comunista aniverseaza 60 de ani. Mai tineti minte?

Postat la 01 octombrie 2009 47 afişări

China si-a laudat reusitele si forta ieri cu prilejul aniversarii a 60 de ani de la instalarea regimului comunist, marcata de o parada militara si o defilare in cel mai pur stil socialist in centrul orasului Beijing. Vezi galleria foto a ceremoniei la care au participat peste 100.000 de persoane.

Cel putin 200.000 de persoane au participat la ceremonia pregatita timp de cateva luni, de joi dimineata, pentru seara fiind prevazut un spectacol pirotehnic, relateaza AFP.

Mii de militari au parcurs in formatie compacta si in pas de defilare bulevardul Chang'an (Pacea Eterna), indreptandu-se catre piata Tiananmen, in timp ce deasupra lor au survolat avioane.

Cea mai mare armata din lume a prezentat - pentru prima data in public - armament nou, rachete balistice intercontinentale, capabile sa atinga Statele Unite, potrivit expertilor.

Regimul organizeaza la fiecare zece ani festivitati ample pentru a celebra instaurarea regimului, dar anul acesta au fost cele mai fastuoase.

Piata Tiananmen si imprejurimile acesteia au fost foarte colorate, predominand rosu si galben, culorile drapelului national chinez.

Defilarea, la care au participat cel putin 100.000 de persoane, cu care alegorice si diferite imagini, a exaltat din nou China.

In fata ,participantii au purtat portrete ale mai multor lideri, de la Mao Zedong la Hu Jintao. Sloganurile proclamau "traiasca Mao Zedong" sau "Sprijinim teoria lui Deng Xiaoping", in timp ce in piata, 80.000 de elevi arborau pancarde pe care scria "Socialismul este bun".

Centrul orasului Beijing, cu 17 milioane de locuitori, a fost inchis publicului inca de miercuri seara si numai invitatii, printre care diplomati, au avut acces in piata Tiananmen.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
China,
aniversare,
60 de ani,
Epoca de Aur,
comunism
/actualitate/politic/amintiri-din-epoca-de-aur-china-comunista-aniverseaza-60-de-ani-mai-tineti-minte-4951214
4951214
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.