Ploaie, lapoviţă şi ninsoare pe şoselele principale din România

Autor: Andreea Tobias Postat la 07 decembrie 2023 15 afişări

Ploaie, lapoviţă şi ninsoare se semnalează pe şoselele principale din România, arată Infotrafic.

Ploaie, lapoviţă şi ninsoare pe şoselele principale din România

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile sau a vreunui eveniment rutier.

La nivelul ţării, se circulă în general pe un carosabil umed, cu precipitaţii sub formă de ploaie.

Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare sunt semnalate în zona montană a judeţelor Argeş, Braşov, Buzău, Covasna, Harghita, Prahova şi Vrancea, fără intensificări ale vântului.

Pe şoselele principale, respectiv autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti, A2 Bucureşti – Constanţa, A3 Bucureşti – Ploieşti, DN 1 Ploieşti-Braşov, traficul se desfăşoară pe un carosabil umed, cu precipitaţii sub formă de ploaie, izolat cu lapoviţă şi ninsoare.

Şoferii sunt sfătuiţi să circule cu viteza adaptată condiţiilor de trafic şi de drum, iar înainte de a pleca în călătorie, să se informeze cu privire la condiţiile meteorologice din zonele în care urmează să meargă şi să-şi echipeze autovehiculele cu anvelopele de iarnă dacă deplasarea va fi efectuată pe sectoare de drum unde este zăpadă sau carosabilul este alunecos de la gheaţă sau polei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
infotrafic,
trafic,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.