Platforma X, amendată pentru că nu a cooperat într-o anchetă privind abuzurile asupra copiilor

Autor: Petru Mazilu Postat la 16 octombrie 2023 17 afişări

Platforma X a fost amendată în Australia pentru că nu a cooperat într-o anchetă privind procedurile aplicate în cazul materialelor cu abuzuri asupra copiilor, potrivit BBC.

Platforma X, amendată pentru că nu a cooperat într-o anchetă privind abuzurile asupra copiilor

Autoritatea australiană de supraveghere a siguranţei pe internet a aplicat o amendă de 610.500 de dolari australieni (386.000 de dolari americani) companiei X a lui Elon Musk pentru că nu a cooperat într-o anchetă privind procedurile aplicate în cazul materialelor cu abuzuri asupra copiilor.

În conformitate cu legile australiene care au intrat în vigoare în 2021, autoritatea de reglementare poate obliga companiile de pe internet să ofere informaţii despre procedurile lor. În caz contrar se aplică o amendă care dacă nu este plătită, se poate ajunge în faţa instanţei.

Autoritatea de reglementare a afirmat că X nu a reuşit „să furnizeze niciun răspuns la unele întrebări, lăsând unele secţiuni complet goale".

„Twitter/X nu a răspuns la o serie de întrebări cheie, inclusiv la timpul de care are nevoie platforma pentru a răspunde la rapoartele privind exploatarea sexuală a copiilor, la măsurile pe care le are în vigoare pentru a detecta exploatarea sexuală a copiilor în transmisiunile în direct şi la instrumentele şi tehnologiile pe care le utilizează pentru a detecta materialele de exploatare sexuală a copiilor", a stabilit instituţia australiană, potrivit BBC.

Şi Google, aparţinând Alphabet, a primit un avertisment pentru nerespectarea cererii de informaţii privind gestionarea conţinutului referitor la abuzurile asupra copiilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
platformă,
amendă,
australia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.