Plan masiv de restructurare: De teama scăderii profitului, HP concediază 9.000 de angajaţi. În România, gigantul american are 1.300 de angajaţi

Postat la 04 octombrie 2019 180 afişări

Plan masiv de restructurare: De teama scăderii profitului, HP concediază 9.000 de angajaţi. În România, gigantul american are 1.300 de angajaţi

HP va reduce 16% din forţa de muncă la nivel global, ca parte din procesul de restructurare şi creştere a vânzărilor, în contextul primei crize prin care trece compania în ultimii 4 ani, scrie Bloomberg.

Gigantul american a anunţat că va reduce forţa de muncă cu 7.000 - 9.000 de persoane, atât prin retragere voluntară, cât şi prin concedieri. Reducerile de personal vor ajuta compania să economisească 1 miliard de dolari până în 2022. Cele mai recente date arată că HP avea 55.000 de angajaţi la nivel global.

”Vedem acesta ca un nou capitol pentru HP, şi vom anunţa mutări îndrăzneţe în susţinerea acestui nou început. Am petrecut multă vreme punând la cale planul. Îmbrăţişăm schimbările pe care le vedem în pieţe şi care ne pot ajuta să poziţionăm compania bine pentru viitor”, a declarat Enrique Lores, CEO-ul HP.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajati,
hewlett-packard,
american,
concedieri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.