Philip Morris numeşte un român la conducerea sucursalei din România: Mircea Scăunaşu preia funcţia de director general în locul lui Daniel Cuevas, care a fost numit director general al Philip Morris Italia

Autor: Roxana Rosu Postat la 13 februarie 2023 54 afişări

Philip Morris numeşte un român la conducerea sucursalei din România: Mircea Scăunaşu preia funcţia de director general în locul lui Daniel Cuevas, care a fost numit director general al Philip Morris Italia

Philip Morris International l-a numit pe Mircea Scăunaşu în funcţia de director general pentru România, în locul lui Daniel Cuevas, care a condus compania în ultimii doi ani şi a fost numit director general al Philip Morris Italia.

Mircea Scăunaşu va prelua mandatul pe 1 martie 2023, fiind primul român care va conduce echipa Philip Morris de pe piaţa locală din funcţia de director general.

Anterior, el a fost  Global Head Commercial Operations la Philip Morris International Duty Free.

Cu o experienţă în business de peste 26 de ani şi 18 ani în Philip Morris International, Mircea Scăunaşu şi-a început cariera în Philip Morris România în anul 2004, iar ulterior a preluat poziţia de Manager Sales Strategy, Philip Morris Asia Pacific. În 2017, în calitate de Director de Vânzări, a avut o contribuţie semnificativă la lansarea şi comercializarea cu succes a IQOS pe piaţa din Polonia.

Mircea Scăunaşu deţine o diplomă în administrarea afacerilor (MBA) de la Universitatea din Ottawa şi o diplomă în Transition to Business Leadership de la Institutul Internaţional de Dezvoltare a Managementului (IMD) din Elveţia.

„Mă bucur să mă alătur unei echipe puternice, de oameni talentaţi şi sunt sigur că împreună vom construi o Românie fără fum. Misiunea mea este aceea de a consolida business-ul local şi de a accelera procesul de creştere pentru produsul nostru fără fum, IQOS, care se bucură deja de succes în România. Am acceptat provocarea de a pune pe piaţă alternative la continuarea fumatului şi dorim să informăm corect cele 5 milioane de fumători români adulţi despre reducerea riscurilor asociate fumatului”, spune Mircea Scăunaşu, Director General Philip Morris România.

Investiţia PMI în fabrica din Otopeni va depăşi până la finele anului 600 de milioane de dolari.

Echipa de management a Philip Morris România e compusă din Mircea Scăunaşu (Managing Director), Joao Brigido (Manufacturing Director), Denys Strobykin (Director Marketing & Digital), Claudiu Ilian (Director Commercial Operations), Stere Garofil (Head of Project Management Office), Dragoş Bucurenci (Director External Affairs), Emma Zeicescu (Director Communications), Denisa Cristea (Head of Business Planning), Luminiţa Florea (Director People & Culture) şi Răzvan Costi (Senior Legal Counsel).

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.