Petrolul cade sub 80 de dolari din cauza revenirii temerilor legate de COVID în Europa

Autor: Dorin Oancea Postat la 19 noiembrie 2021 53 afişări

Preţul petrolului a scăzut vineri sub 80 de dolari pe baril, în condiţiile în care o nouă creştere a cazurilor de COVID-19 în Europa ameninţă să încetinească redresarea economică, scrie Reuters.

Petrolul cade sub 80 de dolari din cauza revenirii temerilor legate de COVID în Europa

Investitorii au luat în calcul şi o posibilă eliberare a rezervelor de ţiţei de către marile economii pentru a calma preţurile, scrie Reuters.

Petrolul Brent a scăzut cu 1,90 dolari, sau 2,34%, la 79,34 dolari pe baril. Acesta scăzuse anterior la 78,15 dolari, cel mai scăzut nivel de la începutul lunii octombrie, după ce a crescut până la 82,24 dolari, extinzând volatilitatea observată joi.

Ţiţeiul american West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în decembrie a scăzut cu 1,97 dolari, sau 2,5%, la 77,04 dolari pe baril.

Atât Brent cât şi WTI suntpe cale să încheie a patra săptămână de scăderi.

Austria a devenit prima ţară din Europa de Vest care a reintrodus în această toamnă un blocaj complet, pentru a face faţă unui nou val de infecţii cu COVID-19, care ameninţă să încetinească redresarea economică din ultimele luni.

Germania, cea mai mare economie a Europei, a avertizat că ar putea fi nevoită, de asemenea, să treacă la un blocaj complet.

Petrolul Brent a crescut cu aproape 60% în acest an, pe măsură ce economiile îşi revin după pandemie, iar Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi aliaţii săi, cunoscuţi sub numele de OPEC+, au crescut lent producţia.

Guvernele unora dintre cele mai mari economii ale lumii analizau posibilitatea de a elibera petrol din rezervele lor strategice de petrol, la solicitarea Statelor Unite, pentru o acţiune coordonată de calmare a preţurilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
petrol,
preţ,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.