Perspectivele unei soluţionări paşnice a crizei ucrainene sunt tot mai reduse - ministru polonez

Autor: Ioana Bojan Postat la 29 ianuarie 2015 549 afişări

Ministrul polonez al Apărării, Tomasz Siemoniak, a apreciat joi că perspectivele unei soluţionări paşnice a crizei ucrainene sunt din ce în ce mai reduse şi că implicarea Rusiei constituie o ameninţare pe termen lung pentru Europa.

"Perspectivele unei soluţionări paşnice a crizei ucrainene sunt din ce în ce mai reduse. Scopul nedisimulat al Rusiei este să împiedice Ucraina pe drumul său spre Europa", a declarat ministrul, într-o conferinţă de presă consacrată securităţii naţionale.

"Consider că avem în faţă luni şi ani foarte dificili", a adăugat el, apreciind că utilizarea mijloacelor militare de către Rusia, "de asemenea în mod deschis", creează o "ameninţare pe termen lung pentru Europa".

La rândul său, înainte de plecarea la o reuniune la Bruxelles a miniştrilor europeni de Externe, consacrată crizei ucrainene, şeful diplomaţiei poloneze, Grzegorz Schetyna, a preconizat o înăsprire a sancţiunilor împotriva Rusiei.

"Nu putem accepta sprijinul acordat separatiştilor de Rusia. De aceea cred că discuţiile vor fi concrete şi vor duce la o înăsprire a sancţiunilor", a declarat el.

Miniştrii europeni de Externe participă joi după-amiază la o reuniune extraordinară, după intensificarea violenţelor în estul Ucrainei şi bombardarea oraşului-port Mariupol, soldată sâmbătă cu 30 de morţi. Miniştrii trebuie să discute despre adoptarea unor noi sancţiuni împotriva Rusiei, un anunţ de care s-au distanţat Grecia şi Ciprul, în timp ce este necesar consensul tuturor statelor membre.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
POLONIA,
UCRAINA,
/actualitate/perspectivele-unei-solutionari-pasnice-a-crizei-ucrainene-sunt-tot-mai-reduse-ministru-polonez-13793601
13793601
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.