Patru elevi din Timişoara s-au calificat în finala concursului Zero Robotics organizat de NASA

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 04 ianuarie 2017 171 afişări

Patru elevi din Timişoara s-au calificat în finala concursului Zero Robotics organizat de NASA

Echipa heRObotics, formată din elevi de la trei licee timişorene,  s-a calificat în finala unui concurs de robotică organizat de NASA. Performanţa a fost reuşită de Silaghi Fineas, elev în clasa a X-a Liceul Pedagogic ,,Carmen Sylva” Timişoara, Ciuleanu Vlad Mihai elev în clasa a X-a Colegiul Naţional ,,C.D.Loga” Timişoara, Cândreanu David elev în clasa a X-a Colegiul Naţional ,,C.D.Loga” Timişoara, Prodaniuc Pavel, elev în clasa a X-a Liceul Teoretic ,,J.L. Calderon”, coordonaţi de prof. Cojocaru Gabriela-Nuşa – Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” Timişoara.

Echipa heRObotics va ajunge în Statele Unite ale Americii, pentru a participa în finala concursului Zero Robotics, organizat de NASA şi Agenţia Spaţială Europeană, fiind sprijinită de BRD – Groupe Société Générale. Banca oferă echipei toată finanţarea necesară pentru deplasarea în Massachusetts, la finalul lunii ianuarie.

Echipa heRObotics este a şasea din cele 14 finaliste ale Concursului Internaţional Zero Robotics, ce are ca scop programarea roboţilor SPHERES - sateliţi experimentali de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale - şi se adresează elevilor de liceu din America de Nord, Europa şi Australia.

Finala competitiţiei, organizată anual de NASA în colaborare cu Centrul ESTEC al Agenţiei Spaţiale Europene ESA şi Institutul de Tehnologie din Massachusetts MIT din USA,  va avea loc pe 27 ianuarie.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.