Părintele Calistrat: "10% din ce câştigi la nuntă trebuie să dai la biserică". „Ai citit în Scriptură ce înseamnă zeciuiala?"

Postat la 22 iulie 2023 234 afişări

Părintele Calistrat: "10% din ce câştigi la nuntă trebuie să dai la biserică". „Ai citit în Scriptură ce înseamnă zeciuiala?"

Într-o perioadă în care biserica ortodoxă din România încercă să îşi îmbunătăţescă imagine Părintele Calistrat vine cu o declaraţie ce a stârnit deja reacţii negative în mediul online. "10% din ce câştigi la nuntă trebuie să dai la biserică", a spus acesta într-un interviu.

Părintele Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni din judeţul Iaşi a declarat într-un interviu la BZI LIVE că enoriaşii ar trebui să dea 10% din ce câştigă la nuntă câtre biserică.

"L-aţi luat pe Dumnezeu de prost?! El e ultimul fraier la care aţi venit să vă dea harul", a spus acesta criticând enoriaşii care cheltuie mult pe lucruri pentru nuntă, dar uită de remuneraţia pentru biserică.

„Ai citit în Scriptură ce înseamnă zeciuiala? Că 10% din ce câştigi trebuie să dai la biserică? Da, ei, acuma, mă ascultă-mă: cât a costat rochia miresei? 2.000 - 3.000 euro da?! cât înseamnă? 150 milioane... cât o costa muzica? 100 de milioane... cât a costat fotograful? 50 de milioane... cât a costat coregrafia? 100 de milioane... cât a costat tot aici? Ce aveţi voi? Şampanii, mese, poveşti? Toată asta? 100 de milioane da, cât costă masa la restaurant? 2 - 300 de milioane.. da, deci vă ridicaţi undeva aproape la un miliard de investiţii cu nunta... Cel puţin 20.000 euro i-aţi tocat? Păi adică eu nu înţeleg un lucru: L-aţi luat pe Dumnezeu de prost?! El e ultimul fraier la care aţi venit să vă dea harul, după ce voi aţi cheltuit atâtea lucruri, care de-a 2-a zi nu mai sunt valabile?! Rochia o arunci, mâncarea ai mâncat-o, banii i-ai cheltuit? Restaurantul l-ai părăsit, florile s-au veştejit, sticlele goale le-ai aruncat şi toată povestea s-a terminat. Dar cununia de la Dumnezeu rămâne! Aia e cea mai importantă”, a explicat Calistrat la BZI în cardul interviului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
biserica,
nunta,
parinte

Citeşte pe Gandul.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.