Papa Benedict la Colosseum: Familiile sunt ameninţate de şomaj şi de efectele crizei (GALERIE FOTO)

Postat la 07 aprilie 2012 37 afişări

Neînţelegeri, îngrijorări pentru soarta copiilor, boli şi conflicte marchează viaţa familiilor, îngreunată în zilele noastre şi de ameninţarea şomajului şi de alte efecte negative ale crizei economice, a spus Papa Benedict al XVI-lea, la ceremonia religioasă de Vinerea Mare din ritul catolic.

"Experienţa suferinţei şi a crucii este prezentă în viaţa întregii omeniri, a familiilor al căror destin devine atât de des chinuitor şi greu", a spus Papa. "Drumul Crucii, pe care îl rememorăm acum, ne invită pe toţi să-l contemplăm pe Isus cel răstignit pentru a găsi puterea să depăşim propriile noastre dificultăţi. Misterul suferinţei, al morţii şi al reînvierii lui Crisos ne inspiră speranţă în aceste vremuri de încercări."

Ceremonia de Vinerea Mare la Colosseum (GALERIE FOTO)

Ceremonia Căii Crucii, organizată în fiecare an în Vinerea Mare pentru cinstirea Patimilor lui Isus Cristos, s-a desfăşurat la Colosseumul din Roma, iluminat de făclii şi de o imensă cruce luminoasă, în prezenţa a mii de credincioşi catolici, pelerini şi turişti.

Calea Crucii constă într-o procesiune a preoţilor şi a credincioşilor care poartă pe rând o cruce simbolică de lemn prin dreptul a 14 reprezentări ale suferinţelor lui Isus, culminând cu momentul morţii sale pe cruce. Cele 14 "staţiuni", după cum le denumeşte ritualul, au fost montate la Colosseum în 1744 de către Papa Benedict al XIV-lea.

Sâmbătă seara, Papa Benedict va oficia liturghia cu ocazia Vigiliei Pascale, la Basilica Sf. Petru, iar duminică dimineaţa va celebra liturghia de Paşte în Piaţa Sf. Petru, ocazie cu care va rosti şi binecuvântarea pentru pelerini.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/papa-benedict-la-colosseum-familiile-sunt-amenintate-de-somaj-si-de-efectele-crizei-galerie-foto-9492293
9492293
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.