Panică maximă pentru 50 de milioane de oameni după ce o pană de curent masivă a lăsat două ţări în beznă

Autor: Alex Ciutacu Postat la 16 iunie 2019 2355 afişări

Panică maximă pentru 50 de milioane de oameni după ce o pană de curent masivă a lăsat două ţări în beznă

O pană masivă de curent a lăsat atât Argentina cât şi Uruguay fără electricitate, cu 50 de milioane de oameni în cele două ţări sud-americane afectaţi de o eroare a reţelei electrice, potrivit Deutsche Welle.

Mai multe probleme înregistrate de reţeaua de energie electrică au lăsat cele două state sud-americane fără acces la curent electric începând cu ora locală 7.06.

Compania de distribuţie de energie Edesur, cel mai mare furnizor al celor două naţiuni, a confirmat pana de curent printr-o postare pe Twitter şi a promis că va reveni cu informaţii.

„O eroare majoră a sistemelor de interconectare de pe reţeaua electrică a lăsat în întregime Argentina şi Uruguay fără curent electric”, transmite Edesur.

Compania argentiniană a anunţat mai târziu că a început „procesul de normalizare, care va dura câteva ore”.

Autorităţile speră că acest eveniment nu va afecta alegerile electorale regionale din Argentina.

Oficialii din Uruguay dau vina pe Argentina pentru pana de curent şi pentru erorile din reţea. Compania de electricitate UTE din Uruguay susţine că „o eroare în reţeaua Argentinei a afectat interconectarea sistemelor, lăsând o întreagă ţară fără curent electric, şi mai multe părţi din ţara vecină”

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.