Până când ne mai putem aştepta la creşteri la BVB? Corecţia, pe buzele participanţilor la piaţă

Autor: Liviu Popescu Postat la 10 aprilie 2024 63 afişări

În vreme ce indicele BET – de referinţă pentru BVB – continuă să crească şi să marcheze noi maxime istorice, participanţii bursieri se întreabă acum cât mai poate dura raliul pieţei.

Până când ne mai putem aştepta la creşteri la BVB? Corecţia, pe buzele participanţilor la piaţă

În vreme ce indicele BET – de referinţă pentru BVB – continuă să crească şi să marcheze noi maxime istorice, participanţii bursieri se întreabă acum cât mai poate dura raliul pieţei. Un indiciu în acest sens poate fi oferit de lichiditate, care a scăzut constant în ultimele săptă­mâni, media rulajului zilnic din 2024 ajungând la circa 98 mil. lei, de la aproximativ 105 mil. lei luna trecută.

„Semnale pot veni şi din înrăutăţirea fluxurilor de capital sau a lichidităţii din piaţă, fie că este vorba de apetitul investitorilor locali, dar mai ales al celor internaţionali. Scăderea nivelului lichidităţii zilnice poate fi un semnal în acest sens, dar el trebuie corelat şi cu altele, cum ar fi «lărgimea» raliului, respectiv cât de multe companii din piaţă participă la raliu“, spune Horia Braun, CEO al Erste AM.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BVB,
lichiditate,
bet,
indicele bet,
investitori

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.