Pakistanul consideră Statele Unite "un prieten care trădează permanent"

Autor: Mihai Draghici Postat la 06 ianuarie 2018 130 afişări

Statele Unite se comportă în relaţia cu Pakistanul precum "un prieten care trădează permanent", a afirmat vineri seară Khawaja Asif, ministrul pakistanez de Externe, în contextul în care preşedintele american, Donald Trump, a acuzat Islamabadul de "minciuni" şi a redus asistenţa financiară.

"Comportamentul Statelor Unite nu este nici cel de aliat, nici cel de prieten. Este cel de prieten care trădează permanent", a declarat Khawaja Asif pentru postul Capital TV, informează site-ul agenţiei Reuters.

Statele Unite au dispus suspendarea asistenţei financiare acordate Pakistanului, în contextul în care preşedintele Donald Trump a acuzat Islamabadul de "minciuni".

"Statele Unite au oferit prosteşte Pakistanului ajutoare de peste 33 de miliarde de dolari în ultimii 15 ani, iar ei nu ne-au dat nouă nimic în afară de minciuni şi înşelătorii, tratându-i ca pe nişte proşti pe liderii noştri. Le oferă adăpost teroriştilor pe care noi îi căutăm în Afganistan. Gata!", a transmis Donald Trump prin Twitter.

Pe fondul crizei, în oraşul pakistanez Lahore au avut loc vineri proteste antiamericane.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PAKISTAN,
SUA,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.