(P) Strategia transformării digitale: o prioritate pentru companiile româneşti

Postat la 25 februarie 2020 284 afişări

Tehnologia de ultimă generaţie prinde tot mai multă popularitate în România. Astăzi, auzim la tot pasul manageri de companii interesaţi de o transformare digitală, care să aducă beneficii pe termen lung. Avaelgo,  una dintre companiile extrem de specializate pe tehnologii Microsoft din România, a înţeles devreme nevoile companiilor şi a creat un serviciu unic pe piaţa din România - Incubation Workshop. 

Având ca principal interes sprijinirea şi asistarea companiilor în optimizarea proceselor de afaceri şi a investiţiilor tehnologice, Avaelgo a devenit la scurt timp după fondare (2006) un partener de încredere atât la nivel naţional, cât şi internaţional. Mai mult, în tot procesul de sprijinire, Avaelgo urmăreşte şi să crească productivitatea organizaţiilor şi să minimizeze costurile, astfel încât şi riscurile post implementare a tehnologiilor noi să fie minime şi chiar inexistente. 

Cu clienţi în majoritatea ţărilor dezvoltate şi bine tehnologizate, succesul Avaelgo este confirmat de creşterea continuă a companiei, dar şi de referinţele obţinute de la clienţi precum Microsoft,  UiPath, Continental, Autonet, Certsign, Accenture, Pentalog sau Arcelor Mittal.

Perseverenţa, dedicarea şi rezultatele de pe parcurs i-au adus aici

Faptului că Avaelgo a pornit la drum cu o ideea extrem de specifică, a oferit un atuu considerabil companiei. Din 2009, compania dispune de toată experienţa şi capabilităţile tehnice pentru a gestiona proiecte ce implică tehnologia cloud. Însă, evoluţia rapidă a companiei a venit şi din partea echipei, preocupată de o dezvoltare continuă. 

Unul dintre punctele noastre de diferenţiere este că avem în echipă patru Microsoft MVP (Most Valuable Professional). Avantajul vine în primul rând din experienţa acestor oameni şi din pasiunea lor pentru a rezolva orice provocare tehnologică. În plus, recunoaşterea internaţională a cunoştinţelor pe care le avem ne ajută să ne expunem şi să demonstrăm rapid că suntem capabili să livrăm proiecte de succes. - Mihai Tătăran, CEO Avaelgo

Microsoft Most Valuable Professional este o recunoaştere internaţională oferită de Microsoft experţilor din industria tehnologică care împărtăşesc cunoştinţele lor în comunităţile din care fac parte. Importanţa acestei certificări vine şi din raritatea ei. La momentul curent, în România există 17 specialişti cu acest titlu, dintre care trei fac parte din echipa Avaelgo. 

Succesul companiei a atras de-a lungul timpului şi alte premii, ce au reflectat implicarea şi dedicarea echipei pentru oferirea unor soluţii complete ce au la bază tehnologia Microsoft Azure. În 2012, Avaelgo a contribuit la construirea unei platforme online pentru măsurarea abilităţilor tehnice ale angajaţilor din IT, alături de Telecentre-Europe, proiect în urma căruia a fost declarată Cloud SME of the month.

2017 şi 2018 au venit pentru Avaelgo cu alte două premii ce le-a întărit poziţia pe piaţă şi au contribuit la creşterea companiei. Premiul Best Partnership for Cloud Selling obţinut în 2017, a fost o recunoaştere a implicării Avaelgo în modernizarea mediului de business din România, care a primit pentru prima dată soluţii complete şi adaptate nevoilor specifice pe baza tehnologiei Microsoft Azure. În 2018, Avaelgo a fost declarată Microsoft Country Partner of the Year. De data aceasta, premiul a fost obţinut pentru toată gama de servicii oferite şi a ţinut cont de complexitatea proiectelor livrate sau aflate în derulare, dar şi de feedback-ul obţinut de la clienţi.

În plus, în fiecare an compania îşi actualizează competenţele tehnice de la Microsoft în ceea ce priveşte dezvoltarea de aplicaţii şi de soluţii cloud complexe. Ultimele certificări obţinute au fost Gold Partner on Application Development, Cloud Platform, Cloud Productivity şi Silver Partner on Small and Midmarket Cloud Solutions.

De la o provocare frecventă pentru afaceri la un serviciu unic pe piaţa din România

Proiectele diverse în care compania Avaelgo a fost implicată au oferit atât posibilitatea de a livra servicii de calitate, cât şi o mai bună înţelegere a pieţei şi a nevoilor pe care companiile din România le au. Drept urmare, Avaelgo a adus pe piaţă un serviciu unic care să rezolve provocările frecvent întâlnite când vine vorba despre migrarea în Cloud - Incubation Workshop. 

Incubation Workshop oferă instrumentele necesare pentru ca orice afacere să-şi definească o strategie de migrare către cloud. Ideea de la care compania Avaelgo a pornit este că nu există o reţetă de adopţie a serviciilor cloud care să funcţioneze tuturor, drept urmare sunt situaţii când o migrare realizată fără un plan şi instruirea corespunzătoare a echipelor, poate impacta negativ bugetul alocat pentru această transformare, reprezentând astfel un eşec. Aşadar, nevoia unei proceduri flexibile ce înglobează atât instrumente tehnice, cât şi sesiuni de training pentru angajaţii din companii, era critică. 

Scopul acestor workshop-uri este, aşadar, de a identifica nevoile şi provocările unei afaceri, motivaţiile şi obiectivele pe termen lung, iar apoi dezvoltarea unei strategii de cloud complete şi potrivite pentru companie. Mai mult, compania Avaelgo oferă posibilitatea lansării unui proiect pilot, care să  demonstreze valoarea adăugată adusă de adopţia soluţiilor de cloud. 

Unicitatea serviciului vine atât din ideea de workshop, prin care Avaelgo oferă consultanţă pentru migrarea în Cloud tuturor companiilor, dar şi prin abordarea echipei de a rezolva problemele clientului într-un mod optim, fără accent pe interesele individuale. 

O conferinţă de Cloud pentru specialiştii în Cloud

Compania Avaelgo este şi iniţiatoarea proiectului Cloud Conference, o conferinţă pentru persoanele de decizie tehnice şi profesioniştii IT, cu focus pe Cloud-ul Microsoft şi organizată de experţii de top specializaţi pe tehnologiile Microsoft Azure, Office 365, Microsoft 365, securitate şi business process management. 

Misiunea conferinţei este de a sprijini mediul de business românesc să se eficientizeze şi să adopte cele mai recente tehnologii, explorând modul în care digitalizarea modelează procesele antreprenoriale şi viceversa. Astfel, Cloud Conference este atât o conferinţă de business, cât şi una tehnologică, concentrându-se nu numai pe cele mai noi dezvoltări tehnologice ale Microsoft Azure, ci şi pe subiecte cloud şi securitate generale sau pe aspectele strategice ale lucrului cu aceste tehnologii.

Ajunsă la a patra ediţie, conferinţa a căpătat popularitate şi atrage an de an tot mai mulţi participanţi. Ediţia din 2019 a strâns pentru o zi 343 participanţi, 14 speakeri şi 7 expozanţi, toţi cu un ţel comun: să aducă tehnologia din România la un nivel de adopţie similar cu cele mai mari ţări europene. În plus, datorită faptului că evenimentul abordează teme specifice, cea mai mare parte din participanţi ocupă poziţii fie în aria executivă, fie în zona tehnică. Astfel, doar 2% dintre participanţi sunt novici în ceea ce priveşte tehnologia cloud.

Ediţia din acest an ce va avea loc pe 2 Aprilie la Crowne Plaza în Bucureşti, îşi propune să abordeze teme diverse, dar identificate în realitatea cotidiană, mai ales sub formă de provocări ce cauzează pierderi în multe companii româneşti. 

Organizatorii se aşteaptă ca în acest an să adune peste 400 de participanţi, inclusiv persoane de decizie din departamentele tehnice, directori de inovaţie, specialişti în securitate, dar şi furnizori de tehnologii de ultimă generaţie cum sunt Microsoft, Veeam Software, Arggo Consulting, Alef, Palo Alto Networks, Telekom sau Fortinet. 

Avaelgo va continua şi în acest an să inoveze prin produsele oferite mediul de afaceri autohton, dar planurile lor nu se opresc aici. În perioada următoare, compania vizează intrarea pe noi pieţe internaţionale. În acelaşi timp, Mihai Tătăran, CEO-ul şi fondatorul companiei, urmăreşte să ofere cât mai mult din cunoştinţele sale specialiştilor din România şi nu numai, prin intermediul evenimentelor şi webinariilor organizate.  

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companii,
prioritate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.