(P) Simbioza smartphone - maşină: cum se îmbină cele două pentru o experienţă integrată la volan

Postat la 17 iulie 2023 36 afişări

(P) Simbioza smartphone - maşină: cum se îmbină cele două pentru o experienţă integrată la volan

Tehnologia joacă un rol din ce în ce mai important în vieţile noastre, permiţându-ne să ne bucurăm de un plus de confort, să fim mai eficienţi şi să gestionăm mai simplu activităţile cotidiene. Iar dacă vorbim de tehnologie, primul lucru care ne vinde de obicei în minte este smartphone-ul, un instrument indispensabil pentru comunicare şi în acelaşi timp un adevărat asistent personal, capabil să ne asiste când avem nevoie.

Ce legătură este între telefoane inteligente şi automobile? În ultimii ani, evoluţia tehnologiei a permis simbioza celor două, astfel încât funcţiile smartphone-urilor să poată fi utilizate inclusiv când eşti la volan, în deplină siguranţă. Acest aspect reprezintă un mare plus în ceea ce priveşte navigaţia, conectivitatea şi divertismentul atunci când călătoreşti. Află în continuare mai multe despre cum se combină smartphone-ul cu maşina pentru a-ţi oferi o experienţă de condus şi mai plăcută.

Smartphone-ul şi navigaţia te ajută să găseşti mereu traseul corect

În condiţiile actuale de trafic, indiferent că te deplasezi în localitate sau în afara ei, un sistem de navigaţie modern este necesar pentru a ajunge în timp util la destinaţia propusă. Simbioza smartphone-maşină prezintă o serie de avantaje în acest sens, făcând ca deplasările să fie mai sigure şi mai eficiente. Beneficiind de o ghidare precisă, actualizată în permanenţă, poţi ajunge la destinaţie rapid, utilizând cea mai bună rută.

În plus, prin conectarea la internet, sistemul de navigaţie îţi oferă în timp real informaţii despre traseu, aşa că poţi fi mereu la curent cu condiţiile de trafic, astfel încât să alegi rute alternative pentru a eivta aglomeraţia sau blocajele de pe şosea. De asemenea, ai posibilitatea de a obţine informaţii despre parcările disponibile sau alte obiective de interes. Totodată, primeşti notificări în legătură cu condiţiile meteo.

De exemplu, sistemul de navigaţie al noului Opel Astra include trafic online, informaţii legate de parcare, căutarea punctelor de interes, ghidul traseului, precum şi actualizări meteorologice. Este important ca toate aceste date să îţi fie cât mai la îndemână, aşa că atunci când te afli la volanul Opel-ului tău le poţi viuzaliza pe Intelli-HUD (Head-up Display), pe panoul de bord sau ecranul tactil, astfel încât să le poţi accesa în funcţie de preferinţe. Pentru şi mai multă siguranţă, sistemul inteligent este capabil să urmeze comezile tale vocale - tot ce ai de făcut este să spui ’’Hey Opel!’’ pentru a le activa. Te pregăteşti să porneşti la drum şi vrei să primeşti informaţii de ultimă oră în legătură cu traseul sau să afli care este cea mai simplă rută de urmat? Este suficient să trimiţi destinaţia către maşină, de pe smartphone şi aplicaţia myOpel. Cu ajutorul serviciilor de navigaţie conectate conduci inteligent şi ai acces inclusiv la actualizarea hărţilor pe cale aeriană.

Divertismentul şi conectivitatea transformă orice drum într-o călătorie plăcută

Pe lângă navigaţie, integrarea smartphone - maşină aduce şi o serie de opţiuni de divertisment şi conectivitate, astfel încât să te poţi bucura din plin de fiecare călătorie. Îţi place să asculţi muzică la volan? Pentru a-ţi oferi o experienţă sonoră de calitate, maşinile moderne sunt echipate cu sisteme audio performante, iar integrarea smartphone-ului îţi oferă posibilitatea să redai piesele preferate direct de pe telefon. Poţi accesa şi controla aplicaţiile tale de streaming muzical direct de pe ecranul maşinii, pentru a putea să selectezi playlist-urile favorite.

Comunicarea dintre smartphone şi maşină este esenţială şi atunci când ai nevoie să păstrezi legătura cu cei dragi sau să rezolvi diverse aspecte de la birou. Prin intermediul smartphone-ului şi al comenzilor vocale, poţi apela persoanele din agendă, le poţi transmite mesaje, ori poţi răspunde la apeluri fără a fi nevoie să iei mâinile de pe volan. Vei avea astfel posibilitatea să comunici în timp ce eşti pe drum, dar şi să conduci confortabil şi în siguranţă.

 

Sincronizarea smartphone-ului cu maşina îţi oferă acces rapid la contactele din agendă şi la evenimentele din calendar, direct de pe ecranul automobilului. Poţi gestiona întâlnirile şi poţi comunica fără să manevrezi telefonul în timp ce conduci.

 

Un bun exemplu de simbioză smartphone-maşină se poate observa la modelele recente Opel Astra, unde noul Panou Pure Panel complet digital integrează smartphone-ul wireless prin aplicaţiile Apple CarPlay şi Android Auto. Sistemul Multimedia cuprinde funcţii precum radio AM/FM/DAB+, streaming audio Bluetooth 3 şi porturi USB-C duble. Te poţi bucura cu adevărat de melodiile favorite, muzica fiind redată de sistemul audio HIFI, prevăzut cu 8 difuzoare. Interfaţa de utilizator este intuitivă şi poate fi personalizată complet, cu gestionarea individuală a profilului, putând inclusiv să recunoască şoferul.

Asistenţă la conducere şi securitate te ajută să te bucuri de călătorii sigure

Pe lângă navigaţie, conectivitate şi divertisment, integrarea smartphone-ului în maşină aduce îmbunătăţiri semnificative siguranţei şi asistenţei la conducere. În general maşinile de ultimă generaţie îţi pun la dispoziţie funcţii de asistenţă a şoferului, precum avertizarea de coliziune, asistenţa la menţinerea benzii de rulare sau controlul adaptiv al vitezei. Toate aceste funcţii pot fi îmbunătăţite şi personalizate prin integrarea cu smartphone-ul, ajutându-te astfel să conduci mai sigur şi mai relaxat.

 

Comunicarea între smartphone şi maşină poate fi de o importanţă vitală în situaţii de urgenţă sau în caz de accident. Maşina poate trimite cînd este cazul notificări de avarie şi poate apela serviciile de urgenţă automat, prin intermediul aplicaţiilor şi funcţiilor dedicate. Vei avea parte astfel de o intervenţie promptă şi eficientă. De exemplu, maşinile Opel îţi pun la dispoziţie serviciile Open Connect, care îţi oferă un plus de siguranţă în orice situaţie limită: în cazul în care eşti implicat într-un accident sau maşina ta are o problemă, ţi se face legătura în mod automat cu serviciile de urgenţă.

 

Aşa cum observi, simbioza între smartphone şi maşină înseamnă mai mult decât s-ar crede: confort, siguranţă crescută, simplificarea traseului şi călătorii cu adevărat dinamice, fără momente de plictiseală. Profită şi tu de aceste avantaje şi bucură-te de o experienţă de condus desăvârşită, utilizând funcţiile telefonului tău inteligent atunci când porneşti la drum.

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.