(P) Digitalizarea la început de antreprenoriat. Cum îi ajută platforma StartCo pe cei care vor să înceapă o afacere

Postat la 20 februarie 2023 68 afişări

(P) Digitalizarea la început de antreprenoriat. Cum îi ajută platforma StartCo pe cei care vor să înceapă o afacere

Pentru cei ambiţioşi şi vizionari, pe lista de obiective pentru 2023 se află şi lansarea primei afaceri. Birocraţia şi legislaţia în continuă schimbare sunt însă două dintre principalele probleme care îi pot opri pe cei care ţintesc către visul antreprenorial.

Tocmai acestea sunt barierele pe care cei de la StartCo şi-au propus să le elimine din calea antreprenorilor. Cum? Prin intermediul unei platforme digitale care îi ajută pe cei la început de drum cu întreg circuitul ce trebuie parcurs pentru a-şi pune afacerea pe picioare, de la înregistrarea formei legale la facturare şi contabilitate. 

Înfiinţare firmă - fără dosare, fără drumuri la ghişeu, fără birocraţie

Unul dintre obiectivele StartCo a fost de la început eliminarea birocraţiei şi a dosarului cu şină. Prin intermediul procedurii 100% online de înfiinţare a firmei (indiferent că este vorba de SRL sau PFA), antreprenorii scapă de chinul completării de hârtii şi formulare-tip, de mers la instituţii şi stat la cozi, şi de procedurile îndelungate şi greoaie.

Astfel, pentru a-şi înfiinţa o firmă, antreprenorii accesează platforma StartCo, unde completează câteva date personale şi informaţii despre afacerea dorită. Ulterior, aceştia trebuie să încarce câteva documente (precum actele de identitate ale asociaţilor sau actul care dovedeşte sediul social) care pot fi inclusiv imagini captate cu telefonul. Tot procesul durează câteva minute şi poate fi făcut la orice oră, chiar şi de de pe telefon. 

După ce informaţiile sunt validate, documentele sunt generate automat şi semnate în mod digital. Dosarul se depune în mod automat la Registrul Comerţului, fără ca antreprenorii să aibă nevoie de semnătură electronică. 

Facturare şi Contabilitate pentru un antreprenoriat fără griji

Spre deosebire de alte soluţii digitale de înfiinţare a firmei, StartCo le oferă antreprenorilor, pe lângă înregistrarea formei legale, şi restul serviciilor esenţiale de care au nevoie pentru a-şi pune afacerea pe picioare. Din acelaşi cont de utilizator, antreprenorii pot accesa imediat după înfiinţare si un program de facturare gratuit sau servicii digitale de contabilitate, sub formă de abonament lunar în platformă. În cadrul abonamentului, antreprenorii au un contabil dedicat şi pot comunica cu acesta direct prin mesageria disponibilă în aplicaţie. Un alt aspect important este faptul că serviciile de contabilitate oferite de StartCo sunt acreditate CECCAR.

StartCo şi-a asumat misiunea de a face viaţa antreprenorilor mai uşoară, oferindu-le în acest sens o platformă intuitivă şi simplu de folosit, de unde aceştia îşi pot crea şi gestiona uşor firma.

La acest moment, platforma este singura soluţie de pe piaţă care oferă un circuit complet de servicii digitale pentru cei ce vor să înceapă o afacere, indiferent de forma de organizare (SRL sau PFA). 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
incepere,
afaceri,
platforma,
ajutor,
antreprenori,
firma

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.