(P) CUM ALEGI POARTA DE FOTBAL PENTRU ANTRENAMENTE ŞI COMPETIŢII?

Postat la 31 mai 2023 36 afişări

(P) CUM ALEGI POARTA DE FOTBAL PENTRU ANTRENAMENTE ŞI COMPETIŢII?

Îţi aminteşti porţile de fotbal din copilărie marcate cu pietre sau alte obiecte pe terenul de lângă bloc? Acela a fost momentul când ai ştiut că fotbalul este sportul tău preferat, visând să te antrenezi la cele mai înalte standarde şi să joci în competiţii oficiale. Timpul a trecut şi acum te antrenezi şi joci în competiţii pentru a-ţi atinge potenţialul. Poarta imaginară a fost înlocuită de poarta de fotbal rezistentă la şocuri şi şuturi puternice. Dar indiferent de timp, un detaliu a rămas neschimbat, importanţa porţii de fotbal atât pentru meciurile de acasă alături de prieteni, cât şi pentru antrenamente şi competiţii.

Probabil ai observat în magazinele online şi fizice cu articole sportive o varietate de porţi de fotbal, în dimensiuni şi culori diferite, realizate din diverse materiale. Fiecare model de poartă de fotbal este atent conceput pentru o anumită suprafaţă de joc, nivel de experienţă şi stil. Cum o alegi pe cea potrivită pentru tine? Afli totul în continuare!

CRITERII PENTRU ALEGEREA PORŢILOR DE FOTBAL

Primul şi cel mai important detaliu? Suprafaţa pe care urmează să amplasezi poarta de fotbal. Există modele de porţi de fotbal pentru amplasare pe gazon şi porţi de fotbal special construite pentru alte suprafeţe, cum sunt nisip, beton şi asfalt. Cele destinate antrenamentelor şi meciurilor pe gazon natural sunt asemănătoare porţilor de fotbal din competiţiile oficiale, cu un cadru solid din oţel şi plasă rezistentă. Porţile de fotbal pentru meciurile pe alte suprafeţe sunt recomandate partidelor de fotbal în familie sau alături de prieteni, pe plajă sau în propria grădină. Acestea sunt compacte şi se strâng foarte uşor pentru a putea fi transportate.

Următorul detaliu la care trebuie să fii atent? Dimensiunea porţii de fotbal. Înălţimea şi lăţimea sunt detaliile la care trebuie să fii atent când alegi poarta de fotbal. Acestea sunt stabilite în funcţie de vârsta jucătorilor, dar şi de stilul de fotbal practicat. De exemplu, dimensiunile porţii de fotbal pentru meciuri pe nisip şi pe plajă sunt stabilite la 2.1 x 5.4 cm, mai reduse comparativ cu o poartă pentru meciuri pe gazon. Astfel, dimensiunile porţilor de fotbal clasice pornesc de la 1.3 m x 2.7 m pentru copiii sub 7 ani şi ajung până la 2.4 x 7.3 m pentru jucători peste 13 ani, această dimensiune fiind şi aprobată de FIFA pentru competiţiile oficiale.

În funcţie de structura porţii de fotbal şi materialele din care este realizată, ai libertate de alegere între porţi cu structură din oţel, porţi de fotbal cu structură din plastic dur şi porţi de fotbal gonflabile. Poarta din oţel este cea mai rezistentă la testul timpului şi uzurii, fiind proiectată să reziste la condiţii meteo nefavorabile. Poarta din plastic dur este ideală pentru meciurile de acasă alături de prieteni şi familie, fiind şi mult mai compactă şi uşor de depozitat. În timp ce poarta de fotbal gonflabilă este recomandată pentru începători şi antrenamente uşoare acasă.

POARTĂ DE FOTBAL ŞI ACCESORII PENTRU ANTRENAMENTELE DE ACASĂ

Pentru acele zile pline de energie când îţi doreşti să continui antrenamentele acasă, ai nevoie să îţi amenajezi propriul colţ în care să exersezi în curte. Cum trebuie să arate locul de antrenament de acasă? Începe cu alegerea porţii de fotbal potrivite. În funcţie de spaţiul disponibil poţi opta pentru o poartă mai lată sau mai îngustă. De asemenea, ţine cont dacă te antrenezi singur sau îţi place să joci alături de prieteni. Există porţi de fotbal de dimensiuni reduse special concepute pentru meciuri de antrenament fără portar.

Ce trebuie să mai adaugi pe listă pentru antrenamentele de fotbal de acasă? Plasa de fotbal pentru precizie este necesară dacă vrei să îţi dezvolţi precizia şuturilor la poartă. Este compatibilă cu majoritatea porţilor de fotbal şi se montează uşor fără prea mult efort. Singurul detaliu la care trebuie să fii atent este mărimea plasei de precizie care trebuie aleasă în funcţie de mărimea porţii de fotbal (S, M, L). Cu un echipament complet pentru acasă poţi să îţi îmbunătăţeşti jocul şi randamentul pe teren şi loviturile la poartă.

Eşti un jucător experimentat sau joci fotbal doar pentru distracţie şi relaxare? Indiferent de nivelul tău de experienţă şi poziţia de joc, exersează loviturile la poarta de fotbal potrivită şi amenajează-ţi propriul loc de antrenament acasă. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.