(P) Cum alegi geaca potrivită pentru bărbaţi?

Postat la 08 mai 2023 32 afişări

(P) Cum alegi geaca potrivită pentru bărbaţi?

Fie ploaie, fie vânt, e important să îţi păstrezi stilul tău vestimentar chiar şi atunci când eşti îmbrăcat mai gros, în mai multe straturi. În anotimpurile friguroase, există tendinţa de a renunţa la stil şi felul în care arăţi, în favoarea confortului termic sau pur şi simplu pentru că nu ai răbdarea şi cunoştinţele să alegi o geacă potrivită pentru tine. Mai ales dacă eşti bărbat, ştim că nu prea îţi place să petreci super mult timp la cumpărături.

Ca să nu faci rabat nici de la stil, nici de la confort, ţi-am pregătit astăzi un ghid plin de informaţii, pe care să le citeşti şi să te ajute să cumperi o geacă bărbaţi potrivită pentru tine iar asta să-ţi fie poate mai uşor decât ţi-a fost până acum.

În primul rând, în garderoba ta nu va fi suficient să ai o singură geacă bărbaţi, vei avea nevoie de cel puţin 2, câte una pentru fiecare sezon. Desigur, ideal este să ai mai multe pentru fiecare sezon în parte, pentru că aşa le poţi schimba între ele, le poţi asorta ţinutelor mai bine iar semnele de uzură vor apărea mai greu comparativ cu cazul în care ai o singură geacă pe care o tot porţi în fiecare zi.

Hai să vedem cum să îţi alegi o geacă bărbaţi în funcţie de anotimp şi sezon.

Spuneam mai devreme că există două sezoane, dar ne referim, de fapt la iarnă şi primăvară-toamnă. Asta pentru că gecile pe care le porţi toamna, merg perfect şi primăvara. Temperaturile sunt cât de cât asemănătoare.

Categoria primăvară-toamnă

Este această categorie de tranziţie, când ai nevoie de o geacă nu foarte groasă, dar suficientă să facă faţă la capriciile vremii aflate în schimbare. Totul ar trebui să pornească de la stilul tău şi de la funcţionalitatea pe care vrei să o aibă geaca. Tocmai de aceea spuneam că e recomandat să ai câteva geci diferite pentru fiecare sezon sau etapă a anului.

Dacă eşti un tip elegant sau ai nevoie de o geacă bărbaţi pentru mers în oraş sau la serviciu, alege dintre acele jachete bărbaţi mai elegante cum sunt trenciurile şi pardesiurile uşurele.

Dacă eşti undeva între elegant şi casual, alege o geacă bărbaţi din piele, cu o croială care să se potrivească bine pe corpul tău şi într-o culoare cât mai neutră. Este o alegere cu care nu ai cum să dai greş pur şi simplu. Merge şi la pantaloni cu pantof, merge şi la blugi cu pantofi sport. Geaca de piele este pur şi simplu alegerea perfectă pentru primăvară sau toamnă şi este ceva ce niciodată nu s-a demodat şi nici nu se va demoda. Deci, cu atât mai mult dacă nu eşti super meşter în ale fashionului, cu alegerea asta mergi la sigur.

Iar dacă stilul tău este mai sport sau ai în plan să o foloseşti la drumeţii şi activităţi sportive, e bine să te orientezi către o geacă sport lejeră, eventual dintr-un material tehnic, impermeabil şi rezistent la vânt. Cu o astfel de geacă, bine aleasă, nici nu mai contează cum e vremea de afară când tu eşti pus pe activităţi în natură. Iar dacă vremea e mai blândă, poţi opta şi pentru hanorace bărbaţi.

Categoria iarnă

Trecem la categoria „grea” – gecile de iarnă. Ca să îţi fie cel mai simplu, aici orientează-te către două categorii principale – una pentru ocaziile mai elegante, una pentru ocaziile mai lejere.

Pentru ocazii mai elegante, recomandăm fără nicio ezitare să investeşti într-un palton de super calitate, cu un conţinut cât mai mare de lână. Spunem să investeşti pentru că poate avea un preţ mai piperat, dar e ceva ce vei purta ani şi chiar zeci de ani, în funcţie de cât de bine îl întreţii. Mergi în magazine să te lămureşti mai întâi cu ce lungime îţi stă mai bine, în funcţie de conformaţia ta.

Pentru ocaziile mai relaxate, te poţi îndrepta către o geacă tehnică, din puf, care ţine căldura foarte bine, în timp ce oferă şi o aerisire foarte bună, astfel încât să nu transpiri. Ai fi surprins cât de mult a avansat şi tehnologia cu care se produc diverse materiale, aşa că nu trebuie să te sperie ideea de puf, pentru că nu este neapărat să aibă o dimensiune caraghios de mare ca să te menţină în super confort termic. Desigur, recomandarea e să fie impermeabilă la exterior, ca să te poţi bucura în voie şi de zăpadă atunci când ninge.

Acum eşti pregătit să începi cumpărăturile. Probează mai multe modele, să vezi ce-ţi vine cel mai bine, dar îţi recomandăm apoi să extinzi şi căutările în magazinele online, pentru că e posibil să ai surpriza să găseşti preţuri mult mai bune decât în cele din malluri. O strategie bună este să cumperi la final de sezon, când apar reducerile şi poţi prinde preţuri foarte bune. Dacă alegi modele clasice nu vei avea grijă de ce tendinţe apar până când va veni momentul să o porţi. Deci, succes la căutări!

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
barbati,
refuz,
stil,
alegere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.