Organizatorul concertului din capitala Ugandei, unde au murit 10 oameni, majoritatea copii, arestat

Autor: Cosmin Pirv Postat la 02 ianuarie 2023 29 afişări

Organizatorul concertului de Anul Nou dintr-un mall din capitala Kampala, unde au murit zece oameni, majoritatea copii, a fost arestat de poliţie, transmite BBC.

Organizatorul concertului din capitala Ugandei, unde au murit 10 oameni, majoritatea copii, arestat

Poliţia a anunţat luni că investigaţiile sunt în curs de desfăşurare şi că sunt în căutarea şi a altor persoane care au fost implicate în organizarea evenimentului.

O busculadă a avut loc în timp ce mulţimea se grăbea spre parcarea localului pentru a urmări un foc de artificii la miezul nopţii în capitala Kampala.

Doar una dintre cele patru ieşiri ale mall-ului era deschisă în acel moment, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Fred Enanga.

„Petrecăreţii aveau un singur punct de intrare şi ieşire. Prin urmare, mai multe victime au fost prinse şi călcate în picioare prin pasajul îngust”, a spus el. Acesta a adăugat că se investighează dacă „neglijenţa” a fost de vină pentru pierderea de vieţi omeneşti.

Aproximativ 500 de persoane se aflau la locul de desfăşurare a evenimentului.

Un purtător de cuvânt al poliţiei metropolitane din Kampala, Patrick Onyango, a declarat duminică pentru BBC că şapte copii se numără printre cei morţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
uganda,
concert,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.