Ordonanţa de urgenţă care ar putea arunca piaţa RCA "în aer". Ce trebuie să ştie toţi clienţii care deţin o poliţă RCA

Autor: Alexandru Nanu Postat la 22 august 2023 213 afişări

Ordonanţa de urgenţă care ar putea arunca piaţa RCA "în aer". Ce trebuie să ştie toţi clienţii care deţin o poliţă RCA

La sfârşitul săptămânii trecute a fost pus în dezbatere publică, pe site-ul Ministerului Finanţelor, un proiect de OUG pentru instituirea unei prelungiri a termenelor prevăzute la art.262 alin. (32) din Legea nr.85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă.

Mai exact, ordonanţa de urgenţă reglementează prelungirea cu 90 de zile a termenelor în care contractele de asigurare încheiate cu asigurătorul cu o cotă de piaţă ridicată pe segmentul asigurărilor RCA, aflat în procedură de insolvenţă la data intrării în vigoare a viitoarei OUG, încetează de drept.

Astfel, şoferii care au în prezent o asigurare încheiată cu societate Euroins, care se încadrează în această categorie de asigurători,  şi care ar trebui să expire luna viitoare vor fi valabile pentru încă 90 de zile, adică până în luna decembrie.

„Necesitatea adoptării proiectului de act normativ sub forma unei ordonanţe de urgenţă este justificată de împrejurările excepţionale generate de existenţa unui număr extrem de mare de asiguraţi care deţin poliţe de asigurare în special asigurări obligatorii de răspundere civilă auto RCA încheiate cu societatea de asigurare la care a fost deschisă procedura de faliment, iar luarea acestei măsuri în regim de urgenţă se impune pentru a se asigura o protecţie reală a contractanţilor şi beneficiarilor de asigurări, în considerarea faptului că există riscul ca, în actuala conjunctură, gradul de cuprindere în asigurare a parcului naţional auto să scadă în mod semnificativ”, conform notei de fundamentare a ordonanţe.

Pentru a intra în vigoare, prezenta OUG ar trebui adoptată şi publicată în Monitorul oficial.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rca,
euroins,
polite,
soferi,
asigurare,
insolventa,
oug

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.