Orban: În sumă absolută, cred că e cea mai mare creştere a punctului de pensie. E maximum posibil

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 17 august 2020 89 afişări

Premierul Ludovic Orban declară că majorarea cu 14% a punctului de pensie este „maximum posibil”, apreciind că, în cifre absolute, este cea mai mare creştere a punctului de pensie.

Orban: În sumă absolută, cred că e cea mai mare creştere a punctului de pensie. E maximum posibil

„Am luat o decizie grea. Creşterea punctului de pensie cu 14% şi creşterea cu un procent similar a pensiilor sociale a fost o decizie extrem de grea. Este maximum posibil. Orice creştere mai marenu poate fi susţinută”, a declarat Ludovic Orban.

El spune că dacă articolul referitor la majorarea pensiilor cu 14% va fi abrogat în Parlament, Guvernul va ataca această decizie la CCR.

Conform premierului, o eventuală majorare cu 40% a pensiilor nu se poate susţine.

„Sunt un om care îmi iubesc părinţii. Mi-am iubit bunicii. Am fost tot timpul apropiat de cei care au muncit o viaţă şi acum merită o pensie decentă şi o viaţă lipsită de griji. Pe de altă parte, am făcut maximum posibil. Totuşi, am făcut o creştere mare. Dacă ne uităm la istoria majorării punctului de pensie, în sumă absolută, cred că e cea mai mare creştere”, a mai spus Orban.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
orban,
majorare,
pensii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.