Opinie Dragoş Dragoteanu, Euroinvest: Consumul estimat, un jaf organizat! Povesti cu afaceri reale

Autor: Dragoş Dragoteanu Postat la 20 septembrie 2022 92 afişări

Opinie Dragoş Dragoteanu, Euroinvest: Consumul estimat, un jaf organizat! Povesti cu afaceri reale

    Pandemia ne-a tinut in casa, ca intr-un arest la domiciliu. Din cand in cand, aveam voie sa iesim, cu declaratie pe propria raspundere. Orice militian putea sa ne opreasca si sa interpreteze situatiile in care puteam sa ne deplasam pe strada. Frica indusa in viata cotidiana a permis guvernului sa comande milioane de doze de vaccin. Toate au fost cumparate din banii nostri. Multe au ramas nefolosite si au expirat. Altele au fost donate. De ochii lumii sau din interes national. Consumul estimat a fost eronat. Acum, cand pandemia s-a sfarsit, nimeni nu mai calculeaza pierderile. Responsabili ioc. Bucuria libertatii sterge memoria tuturor!

 

    Vrei sa faci o casa. Daca lucrezi legal, o firma iti face un deviz estimativ, cu vrute si nevrute. Oferta include si un consum estimat de materiale de constructie, plus cheltuieli indirecte. Na, doar lucrezi cu niste ''profesionisti'', care stiu sa faca un normativ corect. Corect ramai doar tu, in calitate de beneficiar, pentru ca platesti si astepti sa vezi rezultatul final. Nimeni nu stie exact cat se pierde/strica/arunca, cat se fura, etc. Nici macar antreprenorul general (daca exista!) nu poate sa cuantifice exact consumul estimat. Cel mai bine constati asta atunci cand ti se spune ca mai trebuie sa-i dai niste bani in plus pentru ''neprevazute''. Si nu putini!

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
estimare,
consum,
afaceri,
jaf,
opinie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.