Opinie Dragoş Dragoteanu, Euroest Invest: Cu Rusia în coastă, imobiliarele au un singur sens. În jos!

Autor: Dragoş Dragoteanu Postat la 27 februarie 2022 1893 afişări

Opinie Dragoş Dragoteanu, Euroest Invest: Cu Rusia în coastă, imobiliarele au un singur sens. În jos!

Daca Covidul a ridicat piata, in opinia mea, razboiul o trage in jos. Multe voci din imobiliare au prezis ca preturile vor creste cu 20%, din cauza exploziei preturilor la gaze, curent electric, lemn, fier, forta de munca, etc. Si eu cred ca preturile vor creste mai mult la: mancare, materii prime, intretinere si, in general, pentru viata de zi cu zi. Nu si pretul proprietatilor! In opinia mea, pe piata imobiliara va exista o resetare majora a numarului de tranzactii si nu numai. Ce consider eu ca nu au vazut ''expertii'' in acest domeniu?

 

1. Problema nu e cat te costa o casa, ci cui vinzi/inchiriezi ce ai cumparat/construit. Tara colcaie de proprietari. 96% dintre romani au o locuinta. De ce ar mai tot lua? Cui o sa-i revanda/inchirieze? Vor avea in viitor suficienti bani sa intretina tot ce au? Din pacate sau din fericire, valoarea unui imobil nu este cat crede vanzatorul ca face, ci suma pe care o poate incasa efectiv. Va asigur ca pe un cumparator nu-l intereseaza cat a dat vanzatorul pe imobil. El ofera cat vrea/poate, nu cat ii cere proprietarul. Spun asta dupa o experienta de ''numai''...30 de anisori, in acest domeniu. Daca, pe timp de pace, cel putin doua milioane de romani au plecat, cu razboiul la usa credeti ca exodul va fi mai mic? Cei nehotarati sa emigreze au acum cel mai bun motiv sa ia decizia de a fi cat mai departe de ... Rusia. De cine vor fi cumparate sau inchiriate casele lor?

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imobiliare,
opinie,
rusia,
coasta,
refuz,
preturi,
crestere

Citeşte pe Gandul.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.