OpenAI a încheiat un deal care o evaluează la 86 de mld. de dolari şi le permite angajaţilor să vândă acţiuni în cadrul companiei. Compania de inteligenţă artificială susţinută de Microsoft a ajuns unul dintre cele mai valoroase startupuri din tech

Autor: Ştefan Stan Postat la 18 februarie 2024 316 afişări

OpenAI a încheiat un deal care o evaluează la 86 de mld. de dolari şi le permite angajaţilor să vândă acţiuni în cadrul companiei. Compania de inteligenţă artificială susţinută de Microsoft a ajuns unul dintre cele mai valoroase startupuri din tech

OpenAI a finalizat un acord care permite angajaţilor să vândă participaţii în cadrul companiei, potrivit unei surse Bloomberg. 

Oferta publică de cumpărare evaluează startup-ul de inteligenţă artificială la 86 de miliarde de dolari, un preţ care face din OpenAI unul dintre cele mai valoroase startup-uri din lume. Bloomberg a raportat anterior această valoare şi faptul că Thrive Capital, firma de capital de risc condusă de Josh Kushner, ar fi condus tranzacţia.

Vânzarea de acţiuni a fost stabilită anterior pentru anul trecut, dar a fost amânată în urma înlăturării de către consiliul de administraţie al OpenAI a directorului executiv Sam Altman în noiembrie.

De atunci, compania l-a reangajat pe Altman şi este în curs de numire a unui nou consiliu de administraţie.Pe lângă oferta publică de cumpărare, OpenAI a discutat, de asemenea, despre obţinerea de noi fonduri care ar putea plasa compania la o evaluare şi mai mare, de peste 100 de miliarde de dolari, a relatat anterior Bloomberg.

În acelaşi timp, Altman lucrează pentru a strânge miliarde de dolari pentru a creşte oferta mondială de cipuri de calcul de ultimă generaţie, a relatat Bloomberg.Creşterea valorii OpenAI vine la mai bine de un an după ce compania a uimit publicul cu debutul chatbot-ului AI ChatGPT. Lansarea a declanşat o frenezie a AI în Silicon Valley, cu giganţi din domeniul tehnologiei, investitori şi startup-uri care se întrec în a avansa această tehnologie.

Până acum, OpenAI a fost un lider, ajungând la acorduri pentru a aduce 13 miliarde de dolari de la Microsoft Corp. pe lângă finanţarea din partea altor investitori. la începutul acestei săptămâni, OpenAI a prezentat Sora, un generator text-video capabil să producă clipuri video cinematografice pe baza unor indicaţii textuale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companie,
bloomberg

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.