ONU: oamenii sunt „înfometaţi până la moarte" în Mariupol

Autor: Petru Mazilu Postat la 15 aprilie 2022 77 afişări

David Beasley, şeful Programului Alimentar Mondial al ONU a avertizat că oamenii sunt „înfometaţi până la moarte" în oraşul asediat Mariupol, care este supus unor bombardamente intense de săptămâni întregi.

ONU: oamenii sunt „înfometaţi până la moarte" în Mariupol

David Beasley a declarat că se teme că, în următoarele săptămâni, criza umanitară se va agrava, deoarece Rusia îşi intensifică atacurile în est, potrivit Sky News.

Războiul care a început în februarie „devastează populaţia din Ucraina", a declarat Beasley, deplângând problemele cu care se confruntă organizaţiile umanitare care încearcă să ajungă la cei aflaţi în nevoie.

Dezvoltarea rapidă a conflictului, în timpul căruia luptele s-au mutat din jurul capitalei spre estul Ucrainei, a făcut dificilă încercarea de a ajunge la ucrainenii vulnerabili, susţine reprezentantul ONU.

Programul Alimentar Mondial încearcă să distribuie provizii de alimente în zonele care ar putea fi afectate de lupte.

Mariupol, în sudul ţării, s-a confruntat cu bombardamente neîncetate de la izbucnirea conflictului în februarie. Martorii susţin că mii de oameni se luptă pentru a avea acces la alimente şi apă.

Estimări recente ale Ucrainei susţin că aproximativ 21.000 de civili au fost ucişi în Mariupol.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mariupol,
onu,
foame

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.