OMV iese din Rusia. Gigantul austriac din energie se alătură exodului masiv de companii care au părăsit Rusia după invazia Ucrainei

Autor: Ştefan Stan Postat la 06 martie 2022 194 afişări

OMV iese din Rusia. Gigantul austriac din energie se alătură exodului masiv de companii care au părăsit Rusia după invazia Ucrainei

OMV a devenit sâmbătă cea mai recentă companie din domeniul energiei care s-a retras din Rusia, declarând că va suporta o lovitură anticipată de 1,5-1,8 miliarde de euro (1,6-2,0 miliarde de dolari), în timp ce încearcă să se distanţeze de această ţară după invazia acesteia în Ucraina.

"În lumina ultimelor evoluţii, OMV îşi reevaluează angajamentul în Rusia. În timp ce Rusia a fost una dintre regiunile de bază în portofoliul de explorare şi producţie al OMV, Consiliul de Administraţie a luat decizia de a nu urmări nicio investiţie viitoare în Rusia", se arată într-un comunicat.

Măsura urmează anunţurilor făcute în această săptămână de alţi rivali energetici occidentali. Shell, BP şi Exxon Mobil au declarat că intenţionează să iasă de pe poziţii în Rusia, ţară bogată în petrol, în urma invaziei Moscovei în Ucraina.

Rusia a fost o regiune cheie pentru OMV, unul dintre cei cinci parteneri financiari occidentali ai gigantului rus Gazprom în proiectul gazoductului Nord Stream 2, în valoare de 11 miliarde de dolari, care leagă Rusia de Germania.

Sâmbătă, firma austriacă de petrol şi gaze a declarat că Rusia nu va mai fi una dintre regiunile sale principale, anunţând deprecieri şi reduceri de valoare legate de Nord Stream 2 şi de un câmp de gaze din vestul Siberiei, în timp ce a cerut "sfârşitul tuturor ostilităţilor".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
omv

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.