Omul sfinţeşte locul! Comuna care arată ca un adevărat colţ de rai. Turiştii cred că au ajuns în Olanda - FOTO

Postat la 16 mai 2023 7210 afişări

Omul sfinţeşte locul! Comuna care arată ca un adevărat colţ de rai. Turiştii cred că au ajuns în Olanda - FOTO

Sâncraiu este satul lalelelor, un adevărat colţ de rai, iar turiştii spun că se simt ca în Olanda.

Comuna este vizitată anual de 20.000 de turişti, care se cazează în cele aproape 50 de pensiuni. Sătenii sunt mândri de cum arată uliţele, mai ales acum, de când autorităţile au plantat aproape 60.000 de lalele roşii şi galbene.

”Tot satul este frumos acum cu florile, foarte mulţi au fost sâmbătă, duminică, au făcut multe poze. Este frumoTot satul este frumos acum cu florile, foarte mulţi au fost sâmbătă, duminică, au făcut multe poze. Este frumos”.

”Ce văd aici seamănă oarecum cu Olanda, deoarece Olanda fiind şi ţara lalelelor cam acolo ar fi aranjamentul după cum se vede, e ceva destul de unic”, spun turiştii.

Primăria a plătit aproape 100.000 de lei pentru că satul să prindă viaţă.

Primarul comunei, Poka Andrei Gheorghe, a declarat că ”avem un program de înflorire a comunei, am început acum opt ani. Acum patru ani am dezvoltat puţin programul. Am plantat peste 15 mii de tulpini de trandafir în toate cele cinci sate ale comunei”.

O noapte de cazare la Sâncraiu costă între 60 şi 200 de lei, dar în medie o noapte de cazare este 120 - 140 de lei.

Turiştii au la dispoziţie un bazin de înot, drumeţii, vizite la localnici, pentru a lua masa, dar şi posibilitatea de a utiliza pista de biciclete care leagă comuna de Huedin.

Cititi mai multe pe www.stiridecluj.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
olanda,
cluj,
comuna

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.