OMS: rata de vaccinare împotriva COVID-19 şi a gripei este „incredibil de scăzută”

Autor: Petru Mazilu Postat la 12 ianuarie 2024 60 afişări

Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră că rata de vaccinare împotriva COVID-19 şi a gripei este „incredibil de scăzută” pe măsură ce cazurile se înmulţesc în întreaga lume.

OMS: rata de vaccinare împotriva COVID-19 şi a gripei este „incredibil de scăzută”

Cele mai recente versiuni de COVID-19 şi gripă pun presiune asupra sistemelor de sănătate în această iarnă, au declarat oficiali de sănătate publică pentru Reuters. În SUA, în câteva ţări europene şi în alte părţi ale lumii, au existat rapoarte privind creşterea numărului de spitalizări legate de infecţii respiratorii în ultimele săptămâni. Rata de deces a crescut în rândul adulţilor în vârstă din unele regiuni, dar rămâne cu mult sub vârful pandemiei de COVID.

„Prea mulţi oameni au nevoie de îngrijiri medicale serioase pentru gripă, pentru COVID, deşi putem preveni”, a spus Maria Van Kerkhove, directorul interimar de pregătire pentru epidemii şi pandemii al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Ea a mai spus că rate de vaccinare „incredibil de scăzute” împotriva gripei şi COVID se înregistrează în multe ţări în această iarnă. În SUA, 19,4% din adulţi s-au vaccinat împotriva COVID şi 44,9% împotriva gripei.

În Europa, gripa circulă într-un ritm mai mare decât COVID, a transmis Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC). Autorităţile europene nu au încă statistici despre vaccinare, dar primele date arată că imunizarea este mult sub nivelul înregistrat în pandemie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
covid,
vaccinare,
oms

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.