Olanda reduce limita de viteză pe şosele la 100 km/h pentru a proteja rezervaţiile naturale

Autor: Mircea Olteanu Postat la 14 noiembrie 2019 27390 afişări

Olanda reduce limita de viteză pe şosele la 100 km/h pentru a proteja rezervaţiile naturale

Premierul olandez Mark Rutte a anunţat că a decis să reducă viteza maximă pe şosele din Olanda la 100 km/h, după ce o instanţă a indicat că politicile guvernamentale încalcă reglementările UE privind protejarea rezervaţiilor naturale de poluarea cu amoniac şi oxid de azot, informează The Guardian.

Actuala limită de viteză, de 130 km/h, va fi înlocuită în anul 2020, Olanda devenind astfel a doua ţara europeană, după Cipru, care reduce viteza maximă la 100 km/h, cea mai mică din UE.

O serie de proiecte majore de infrastructură au fost suspendate de Guvernul olandez în încercarea de a se conforma deciziei instanţei.

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
OLANDA,
UE,
POLUARE

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.